Στο κόκκινο ο υδράργυρος, έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων
Στους 39 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος σήμερα, Τετάρτη, σε πολλές περιοχές της χώρας, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ο Δήμος Αθηναίων έλαβε έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων.
Στους 39 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος σήμερα, Τετάρτη, σε πολλές περιοχές της χώρας, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη.
Tοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ο Δήμος Αθηναίων έλαβε έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων.
Ειδικότερα, ανοιχτές ώς τις 6 το απόγευμα θα είναι για τους πολίτες οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας στις παρακάτω περιοχές:
- Άγιος Παύλος: Μαμούρη & Δύμης 22, τηλ. 210-8223946
- Κουκάκι: πεζόδρομος Δράκου 26-28, τηλ. 210-9232044
- Νέος Κόσμος: Χελντράιχ 15, τηλ: 210 9240403
- Κάτω Πετράλωνα: Αθηνοδώρου 61, τηλ. 210 3425513
- Κολοκυνθούς: Αίμωνος 9 & Άστρους, τηλ. 2105140877, 2105135888
- Άγιος Ελευθέριος: Αχαρνών 372, τηλ. 210 2012334
- Άγιος Μελέτιος : Ξεναγόρα 6, τηλ. 2108674900
- Αμπελόκηποι: Πανόρμου & Βαθέως, τηλ. 2106459890, 210 6451870
Πέφτει η θερμοκρασία την Πέμπτη
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, 10 Ιουλίου, και μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Νεφώσεις και βροχές την Παρασκευή
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, 11 Ιουλίου. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι βλάβες που μπορεί να εμφανιστούν στο αυτοκίνητο, αν δεν γεμίζουμε επαρκώς το ρεζερβουάρ
- ΧΥΤΑ Λέσβου: Θάβουν τα θανατωμένα ζώα για τον αφθώδη πυρετό με ελάχιστο χώμα και ασβέστη, χωρίς απολύμανση
- «Ξέσπασε» σε πανηγυρισμούς ο Γιόκιτς: Το άλογό του νίκησε ξανά στη μεγαλύτερη ιπποδρομία στη Σερβία (vids)
- Συνάντηση Ανδρουλάκη με τον ανεξάρτητο βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη – Αναμένεται να ενταχθεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
- Βασίλης Κικίλιας: «Πετύχαμε να μην ανέβουν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων τα τελευταία 2 χρόνια»
- Ο Μπέος «τρολάρει» τους παίκτες του Βόλου σε ποδηλατάδα: «Αντί να με φτάσετε, πάω πρώτος;» (vid)

