Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα διοργάνωνει την Τετάρτη η ΓΕΝΟΠ

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα διοργάνωνει την Τετάρτη η ΓΕΝΟΠ

Συλλαλητήριο κατά της «μικρής ΔΕΗ» διοργανώνει το απόγευμα (19:00) της Τετάρτης η ΓΕΝΟΠ στην πλατεία Συντάγματος. Την ίδια μέρα αναμένεται η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Συλλαλητήριο κατά της «μικρής ΔΕΗ» διοργανώνει το απόγευμα (19:00) της Τετάρτης η ΓΕΝΟΠ στην πλατεία Συντάγματος.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, επειδή δόθηκε με όρους κοινωνίας και όχι συνδικαλιστικής συντεχνίας και η αδυναμία της κυβέρνησης να αιτιολογήσει την απόφασή της, την ανάγκασε πανικόβλητη να προχωρήσει σε δημοκρατική εκτροπή επιτάσσοντας τους εργαζόμενους. Η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και προσβάλει και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία».

«Παρότι η δικαστική απόφαση έκρινε παράνομη την απεργία ως προς το σκέλος της κάλυψης του απαραίτητου προσωπικού ασφαλείας και προστασίας των εγκαταστάσεων και όχι για την παραγωγή ρεύματος, και παρότι η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ κάλυψε αμέσως το αναγκαίο προσωπικό, έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν δήθεν έλλειμμα επάρκειας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ θέτει το ερώτημα γιατί παραδίδονται ο ορυκτός πλούτος, οι υδάτινοι πόροι και η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας σε ιδιωτικά χέρια και δηλώνει ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί με άλλες μορφές.

Την αντίθεσή τους στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ εκφράζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία Εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.

Με αποφάσεις τους δηλώνουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο.

Καταγγέλλουν δε την κυβέρνηση για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας «προς όφελος διαφόρων συμφερόντων» και εκφράζουν την πλήρη εναντίωσή τους στην επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, «μια πράξη η οποία έχει ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024