Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με μπογιές στο γραφείο της Έλενας Ράπτη

Επίθεση με μπογιές στο γραφείο της Έλενας Ράπτη

Μπογιές στο γραφείο της βουλευτού της ΝΔ Έλενας Ράπτη, στη Θεσσαλονίκη, πέταξαν άγνωστοι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας. Ομάδα δέκα ατόμων συγκεντρώθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το γραφείο και στη συνέχεια τέσσερις από αυτούς, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ανέβηκαν στο γραφείο και έριξαν μπογιές και φέιγ βολάν με συνθήματα κατά της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Έλενας Ράπτηστη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα δέκα ατόμων συγκεντρώθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το γραφείο, επί της οδού Εγνατίας 121, και στη συνέχεια τέσσερις από αυτούς, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ανέβηκαν στο γραφείο.

Οι άγνωστοι, που αναζητούνται από τις αρχές, πέταξαν μπογιές στους τοίχους και σε μηχανήματα, καθώς και φέιγ βολάν με συνθήματα κατά του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και των βουλευτών που το ψηφίζουν, και εν συνεχεία τράπηκαν σε φυγή.

Τη στιγμή της επίθεσης στο γραφείο δεν βρισκόταν η κ. Ράπτη αλλά τέσσερις συνεργάτες της.

Για την επίθεση η Έλενα Ράπτη δήλωσε: «Σήμερα το μεσημέρι, μια ομάδα κουκουλοφόρων, μαυροφορεμένων και με καλυμμένα πρόσωπα, εισέβαλαν στο πολιτικό μου γραφείο, έριξαν φεϊγ βολάν, πέταξαν παντού μαύρη λαδομπογιά καταστρέφοντας έπιπλα, υπολογιστές, μηχανήματα και τοίχους αλλά κυρίως προκάλεσαν αίσθημα τρόμου στους συνεργάτες του γραφείου μου, φωνάζοντας ‘να κλείσουν οι φυλακές’ και πως ‘όσοι ψηφίζουν έχουν ονόματα και διευθύνσεις’.

» Μετά την αναχώρησή τους, οι συνεργάτες μου κάλεσαν την Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας, η οποία διενεργεί την σχετική προανάκριση.

» Σκοπός αυτής της επίθεσης ήταν να χρησιμοποιήσουν το πρόσωπό μου, για να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν όλους τους συναδέλφους βουλευτές της πλειοψηφίας ώστε σήμερα να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο του Υπουργείου
Δικαιοσύνης που προβλέπει μεταξύ άλλων αυστηρότερο καθεστώς μεταχείρισης όσων ποινικών κρατουμένων κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, δηλαδή για την ασφάλεια κάθε πολίτη, ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Διάταξη μάλιστα που έχει συνταχθεί σύμφωνα με όλους τους διεθνείς κανόνες και με σεβασμό στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

» Όπως πάντοτε, έτσι και τώρα θα πράξω αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου και το χρέος μου απέναντι στους πολίτες. Να συμβάλλω στη δημιουργία μιας ασφαλέστερης κοινωνίας για όλους τους Έλληνες.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024