Συνελήφθησαν «ισραηλινοί εξτρεμιστές» για τo φόνο του έφηβου Παλαιστίνιου
Τη σύλληψη υπόπτων για την απαγωγή και φριχτή δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου την Τετάρτη ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές, με αξιωματούχους να μιλούν για «ισραηλινούς εξτρεμιστές» -κάτι που καθιστά πιθανότερο να επρόκειτο για φόνο τυφλής αντεκδίκησης. Ο έφηβος είχε καεί ζωντανός και η σορός του βρέθηκε σε δάσος, έγκλημα που προκάλεσε οργή στους Παλαιστίνιους.
Τη σύλληψη υπόπτων για την απαγωγή και φριχτή δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου την Τετάρτη ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές, με αξιωματούχους να μιλούν για «ισραηλινούς εξτρεμιστές» -κάτι που καθιστά πιθανότερο να επρόκειτο για φόνο τυφλής αντεκδίκησης.
Ο έφηβος είχε καεί ζωντανός και η σορός του βρέθηκε σε δάσος, έγκλημα που προκάλεσε οργή στους Παλαιστίνιους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα ισραηλινά ΜΜΕ, πρόκειται για συνολικά έξι υπόπτους. Αξιωματούχος που επικαλούνται ανέφερε ότι στην παρούσα φάση της έρευνας θεωρείται ότι το κίνητρο ήταν «εθνικιστικό».
- H νεκροψία του εφήβου στην Ιερουσαλήμ έδειξε πως κάηκε ζωντανός
- Δυσφορία ΗΠΑ κατά Ισραήλ για άγριο ξυλοδαρμό Αμερικανοπαλαιστίνιου
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι οργισμένες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του εφήβου είχαν επεκταθεί από την ανατολική Ιερουσαλήμ και σε παλαιστινιακούς οικισμούς στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Στο περιθώριο των διαδηλώσεων, η σύλληψη και ο καταγγελλόμενος ξυλοδαρμός ενός 15χρονου Αμερικανοπαλαιστίνιου -συγγενή του νεκρού εφήβου- είχε προκαλέσει τη δυσφορία των ΗΠΑ, οι οποίες ζήτησαν άμεση έρευνα. Ο νεαρός αφέθηκε την Κυριακή ελεύθερος και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό για εννέα ημέρες.
Παράλληλα, τη νύχτα προς Κυριακή, οι ισραηλινές επιδρομές σε θέσεις της Χαμάς στη Γάζα συνεχίστηκαν, μετά από 29 ρουκετές που είχαν εκτοξευτεί, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις, προς ισραηλινό έδαφος. Οι «αμοιβαίες» ρουκέτες και επιδρομές έχουν αναζωπυρωθεί μετά την επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών ισραηλινών εφήβων και είναι πλέον σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Η Ευρώπη «έχει περίπου έξι εβδομάδες επάρκειας» για τα καύσιμα αεροσκαφών
- Καμπανάκι στη Meta: Τα «έξυπνα» γυαλιά με αναγνώριση προσώπου μπορεί να γίνουν όπλο για κακοποιητές
- Σύμβαση για την δημιουργία νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Τρίπολη
- Λίβανος: Ο πρόεδρος ζητά εκεχερία πριν από τις συνομιλίες με το Ισραήλ – Συνεχίζονται οι επιθέσεις των IDF
- Κεφαλονιά: Ξεσπά η αδερφή της Μυρτούς που έχασε την ζωή της: «Αυτό είναι το πρόβλημα; Πως ντυνόταν το παιδί;»
- Παναθηναϊκός: Στη διάθεση του Μπενίτεθ οι Κοντούρης και Τουμπά ενόψει Ολυμπιακού

