Θερμό φθινόπωρο αναμένεται με την επιστροφή της τρόικας
Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, απελευθέρωση απολύσεων και θεσμοθέτηση του λοκάουτ, καθώς και νέο ασφαλιστικό θα είναι τα τρία βασικά θέματα που θα συζητήσει από Σεπτέμβριο η τρόικα με την κυβέρνηση, κάτι που προοιωνίζει ένα ιδιαίτερα θερμό φθινόπωρο. Οι πρώτες ενδείξεις αναμένονται από την Τετάρτη, όταν η τρόικα επιστρέφει για ένα δεκαήμερο γνωριμίας με τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, απελευθέρωση απολύσεων και θεσμοθέτηση του λοκάουτ, καθώς και νέο ασφαλιστικό θα είναι τα τρία βασικά θέματα που θα συζητήσει από Σεπτέμβριο η τρόικα με την κυβέρνηση, κάτι που προοιωνίζει ένα ιδιαίτερα θερμό φθινόπωρο.
Οι πρώτες ενδείξεις αναμένονται από την Τετάρτη, όταν η τρόικα επιστρέφει για ένα δεκαήμερο γνωριμίας με τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Αν και η κρίσιμη επίσκεψη της τρόικας είναι αυτή του Σεπτεμβρίου, καθώς από τη φθινοπωρινή αξιολόγηση θα κριθεί αν και πώς θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους, η επίσκεψη «γνωριμίας» με τους υπουργούς δεν αναμένεται χωρίς ενδιαφέρον.
Κι αυτό γιατί -κατά πληροφορίες- η τρόικα σκοπεύει να κόψει τη φόρα της κυβέρνησης σχετικά με τα αιτήματα για μείωση της επιβάρυνσης από τον ειδικό φόρο για το πετρέλαιο θέρμανσης και την Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης, θέτωντας θέμα για το κόστος των δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά των ενστόλων, ενδεχομένως και άλλων υπαλλήλων ειδικών μισθολογίων.
Η τρόικα υπολογίζει από 600 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. ευρώ το κόστος αυτών των δικαστικών αποφάσεων και θα ζητήσει από την κυβέρνηση ισοδύναμες παρεμβάσεις για να κλείσει η «τρύπα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442