Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή και θρήνος στην κηδεία του 16χρονου Παλαιστίνιου στην Ιερουσαλήμ

Οργή και θρήνος στην κηδεία του 16χρονου Παλαιστίνιου στην Ιερουσαλήμ

Σε κλίμα οργής και οδύνης κηδεύεται, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο 16χρονος Παλαιστίνιος ο οποίος απήχθη και δολοφονήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Χιλιάδες άτομα μεταφέρουν το άψυχο κορμί του εφήβου, τυλιγμένο με την παλαιστινιακή σημαία. Η κηδεία του θα γίνει κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του στην περιοχή Σουαφατ. Αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ισραηλινών αστυνομικών.

Σε κλίμα οργής και οδύνης κηδεύεται, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο 16χρονος Παλαιστίνιος ο οποίος απήχθη και δολοφονήθηκε στην Ιερουσαλήμ.

Χιλιάδες άτομα μεταφέρουν το άψυχο κορμί του εφήβου, τυλιγμένο με την παλαιστινιακή σημαία. Η κηδεία του θα γίνει κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του στην περιοχή Σουαφάτ. «Με το αίμα και την ψυχή μας θα θυσιαστούμε για τον μάρτυρα» φώναζε το πλήθος.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην ανατολική Ιερουσαλήμ, υπό το φόβο επεισοδίων στην κηδεία του 16χρονου. Η ισραηλινή αστυνομία έχει αναπτύξει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή.

Αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες στους αστυνομικούς. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τραυματίες, σύμφωνα με τον Guardian.

Η οικογένεια του Μοχάμαντ Αμπού Χντέιρ πιστεύει ότι η δολοφονία του 16χρονου είναι πράξη εκδίκησης για την απαγωγή και το φόνο τριών νεαρών Ισραηλινών τον περασμένο μήνα.

Ο 16χρονος έπεσε θύμα απαγωγής το βράδυ της Τρίτης. Η σορός του, που ήταν εντελώς καμένη, εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα κοντά σε δάσος στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ.

Όπως αναφέρει το BBC, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντάσεις, η Χαμάς συμφώνησε κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ, μετά από διαμεσολάβηση της Αιγύπτου. Τα ισραηλινά ΜΜΕ αναμεταδίδουν την αναφορά, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση.

Βίαιες συγκρούσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 48 ώρες με Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των ισραηλινών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και βομβίδες κρότου. Από τα επεισόδια αυτά έχουν τραυματιστεί δεκάδες άτομα.

Η κηδεία του νεαρού Παλαιστίνιου συμπίπτει με την πρώτη Παρασκευή του ραμαζανιού οπότε παραδοσιακά δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται για να προσευχηθούν στην πλατεία των Τεμενών στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, ιερό τόπο για το ισλάμ.

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και της Γάζας.

Τέσσερις νέες ρουκέτες και δύο όλμοι εκτοξεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής από τη Γάζα προς το Ισραήλ. Την Πέμπτη 34 ρουκέτες έπληξαν το νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό. Τέσσερις εξ αυτών προκάλεσαν υλικές ζημιές σε υποδομές και κτίρια.

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός αποφάσισε να αποστείλει περιορισμένες ενισχύσεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024