Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Μητέρα μαχαίρωσε δασκάλα μπροστά στους μαθητές της

Γαλλία: Μητέρα μαχαίρωσε δασκάλα μπροστά στους μαθητές της

Επίθεση με μαχαίρι από μητέρα μαθήτριας δέχτηκε 34χρονη δασκάλα στη Γαλλία, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της μέσα στην τάξη και μπροστά στα μάτια των έντρομων μαθητών της σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Αλμπί στην Ταρν. Η μητέρα συνελήφθη και κρατείται, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που προχώρησε στην επίθεση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η 47χρονη πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Επίθεση με μαχαίρι από μητέρα μαθήτριας δέχτηκε 34χρονη δασκάλα στη Γαλλία, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της μέσα στην τάξη και μπροστά στα μάτια των έντρομων μαθητών της σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Αλμπί στην Ταρν.

Η 47χρονη μητέρα έφτασε στο σχολείο οπλισμένη με μαχαίρι και, για άγνωστο λόγο, επετέθη κατά της δασκάλας μπροστά στους μαθητές της.

Σοβαρά τραυματισμένη, η δασκάλα, μητέρα δύο παιδιών, υπέκυψε μέσα στην τάξη.

Η δράστις συνελήφθη και κρατείται.

Την ώρα της επίθεσης, στο σχολείο βρίσκονταν 284 μαθητές από τριών έως έντεκα ετών.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η 47χρονη πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Μπενουά Αμόν, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας.

Όπως εξήγησε ο Αμόν, το δράμα εκτυλίχθηκε γύρω στις 9 το πρωί, την ώρα που τα παιδιά έμπαιναν στην τάξη τους, στο δημόσιο δημοτικό σχολείο Εντουάρ Εριό.

Μετά το φόνο της δασκάλας μαθητές και εκπαιδευτικοί απομακρύνθηκαν από το σχολείο, ενώ ψυχολόγοι ανέλαβαν να στηρίξουν τα μικρά παιδιά αλλά και τους ενήλικες.

«Η τραγωδία αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη να αγωνιστούμε κατά της βίας μέσα και γύρω από το σχολείο, να προστατεύσουμε το σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη «φρικτή τραγωδία». «Όλες οι κρατικές υπηρεσίες θα κινητοποιηθούν για τα παιδιά αυτά που ήταν μάρτυρες σε αυτή την τραγωδία» τόνισε ο Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς εξέφρασε τη λύπη του λέγοντας: «Σήμερα πενθεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα».

Το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις γονέων κατά εκπαιδευτικών. Μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο αναφέρει ότι περίπου οι μισοί διευθυντές δημοτικών σχολείων έχουν δεχτεί λεκτική ή σωματική βία από τους γονείς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024