Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πύρινα μέτωπα σε Θεσσαλία, Μαγνησία και Κρήτη

Πύρινα μέτωπα σε Θεσσαλία, Μαγνησία και Κρήτη

Τέσσερις πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, την κατάσβεση των οποίων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη σχεδόν την χώρα. Φωτιές καίνε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, στην Αγναντερή του Δήμου Κιλελέρ, στις Μοίρες του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και στη Σητεία. Φωτιά και σε χαρτοβιομηχανία στον Ασπρόπυργο.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Χλόη του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία και καίει αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει, επίσης, σε δασική έκταση στην περιοχή Αγναντερή του Δήμου Κιλελέρ στη Θεσσαλία. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο αεροπλάνα.

Ο ισχυρός άνεμος που πνέει στις περιοχές δυσκολεύει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης σε κατοικημένες περιοχές.

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Μεσαρά Ηρακλείου Κρήτης και σε αγροτική έκταση στους Βώρους και στους Κισσούς του Δήμου Φαιστού και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε άμεσα και έφθασε μέχρι το φαράγγι της Καρδιώτισσας.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 8 οχήματα με 16 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με 8 άτομα και 3 οχήματα του δήμου Φαιστού, εθελοντές Σαμαρείτες και κάτοικοι της περιοχής ενώ στις προσπάθειες για την κατάσβεσή της συνέδραμε και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η φωτιά έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε ελαιόδεντρα, θερμοκήπια και αρδευτικά δίκτυα.

Σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα από την χθεσινή, βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Χανδρά Σητείας και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις, καταστρέφοντας μέχρι στιγμής χιλιάδες στρέμματα ελαιόδεντρων και χορτολιβαδικής έκτασης.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακονήσι Ζακύνθου. Στο σημείο βρίσκονται 15 άντρες με 8 οχήματα, 2 υδροφόρες του δήμου Ζακύνθου, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων βοήθησε με το πρώτο φως του ηλίου ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκαν άλλες μικρότερες πυρκαγιές στο Στόμιο Ιεράπετρας, στο Δράσι Λασιθίου και στον Άγιο Μύρωνα.

Από το πρωί της Παρασκευής, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί με πολύ ισχυρούς ανέμους και να συνεισφέρουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Βρισκόμαστε ήδη, σε μια ευαίσθητη περίοδο από πλευράς αντιπυρικής προστασίας. Οι συνθήκες στη Κρήτη τις τελευταίες ώρες είναι πολύ δύσκολες, είμαστε στο βαθμό 4, δηλαδή σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας. Απευθύνω έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί τις τελευταίες ώρες έχουμε δύσκολες πυρκαγιές» δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης. Ακόμη, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι σε κάποιες περιοχές, οι άνεμοι ξεπερνούν ακόμα και τα 10 μποφόρ, που αυξάνονται λόγω των πυρκαγιών, που προκαλούν ρεύματα στην ατμόσφαιρα.

«Παρακαλούμε τους πολίτες να μην κάνουν εργασίες που απαιτούν το άναμμα φωτιάς, να μην πετούν τσιγάρα από το αυτοκίνητο στο δρόμο και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική όταν αντιλαμβάνονται καπνό στην ύπαιθρο» κατέληξε ο κ. Κουκιαδάκης.

Φωτιά σε χαρτοβιομηχανία στον Ασπρόπυργο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αποθήκες εγκαταστάσεων χαρτοβιομηχανίας στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά πιθανότατα καίει σκουπίδια.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί στα γύρω εργοστάσια. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο τους. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024