Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χαστούκι» στη Ρωσία για συλλήψεις και απελάσεις χιλιάδων Γεωργιανών

«Χαστούκι» στη Ρωσία για συλλήψεις και απελάσεις χιλιάδων Γεωργιανών

Για σωρεία παραβάσεων καταδίκασε τη Ρωσία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), επειδή το φθινόπωρο του 2006 οι ρωσικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις, κρατήσεις και συλλογικές απελάσεις χιλιάδων υπηκόων της Γεωργίας. Το ΕΔΑΔ επιφυλάχθηκε να ορίσει το ποσό της δίκαιης αποζημίωσης σε μεταγενέστερη απόφαση του.

Για σωρεία παραβάσεων καταδίκασε τη Ρωσία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), επειδή το φθινόπωρο του 2006 οι ρωσικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις, κρατήσεις και συλλογικές απελάσεις χιλιάδων υπηκόων της Γεωργίας.

Το ΕΔΑΔ έκρινε ένοχη την Ρωσία, για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και στην ασφάλεια, για μη τήρηση της απαγόρευσης μαζικής απέλασης αλλοδαπών, για παραβίαση των διατάξεων της σύμβασης που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, για παραβίαση του δικαιώματος δικαστικής προσφυγής, καθώς και για την μη διεξαγωγή αποτελεσματικής έρευνας.

Δεν διαπίστωσε παραβιάσεις του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή καθώς και παραβιάσεις που να σχετίζονται με το δικαίωμα ιδιοκτησίας και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Εξετάστηκαν συνολικά 21 μάρτυρες και ελήφθησαν υπόψιν οι εκθέσεις διαφόρων διεθνών οργανισμών, προτού η Ολομέλεια εκδώσει την απόφαση.

Η υπόθεση αφορούσε τις συλλήψεις, κρατήσεις και ομαδικές απελάσεις χιλιάδων Γεωργιανών υπηκόων από το ρωσικό έδαφος, που έγιναν συντονισμένα από τις ρωσικές αρχές από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2006 μέχρι και τα τέλη του Ιανουαρίου του 2007.

Το ΕΔΑΔ επιφυλάχθηκε να ορίσει το ποσό της δίκαιης αποζημίωσης σε μεταγενέστερη απόφαση του ενώ κάλεσε τους διάδικους να υποβάλλουν, μέσα στον επόμενο χρόνο, τις παρατηρήσεις τους και να το ενημερώσουν για την συμφωνία επί της αποζημιώσεως, στην οποία ενδέχεται να καταλήξουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024