Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό δικαστική έρευνα για υπόθεση διαφθοράς ο Νικολά Σαρκοζί

Υπό δικαστική έρευνα για υπόθεση διαφθοράς ο Νικολά Σαρκοζί

Ο Νικολά Σαρκοζί τέθηκε και επισήμως υπό δικαστική έρευνα ως ύποπτος ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εμποδίσει έρευνα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε το 2007, καθώς και για δωροδοκία δικαστή.

Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τέθηκε και επισήμως υπό δικαστική έρευνα ως ύποπτος ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εμποδίσει έρευνα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε το 2007, καθώς και για δωροδοκία δικαστή.

Η κίνηση αυτή οδηγεί συχνά, αλλά όχι πάντα, σε δίκη και αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στις ελπίδες του Σαρκοζί για μια επιστροφή στην πολιτική μετά την ήττα του 2012 από τον ελάχιστα δημοφιλή πλέον Φρανσουά Ολάντ.

Ο συντηρητικός πολιτικός αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Η Δικαιοσύνη ερευνά αν ο Σαρκοζί χρησιμοποίησε την επιρροή του για να εξασφαλίσει τη διαρροή λεπτομερειών μιας έρευνας για φερόμενες παρατυπίες στη νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία του το 2007.

Είναι ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής, δωροδοκία και ότι επωφελήθηκε «από την παραβίαση επαγγελματικών απορρήτων» ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο 59χρονος Σαρκοζί βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση για σχεδόν 15 ώρες στη Ναντέρ, ένα προάστιο του Παρισιού, πριν μεταφερθεί σε δικαστήριο. Αφέθηκε ελεύθερος τα ξημερώματα.

Ο δικηγόρος του Σαρκοζί και ένας δικαστής που εμπλέκεται στην υπόθεση τέθηκαν επίσης υπό επίσημη δικαστική έρευνα ως ύποπτοι για άσκηση αθέμιτης επιρροής, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι τους.

Η άσκηση αθέμιτης επιρροής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε ετών και πρόστιμο 500.000 ευρώ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο τέως πρόεδρος, ο οποίος έχασε την προεδρική ασυλία από νομικές διώξεις ένα μήνα αφού ολοκληρώθηκε η προεδρική θητεία του τον Ιούνιο του 2012, τίθεται υπό δικαστική έρευνα. Η πρώτη ήταν το 2013, αλλά οι δικαστές αργότερα εγκατέλειψαν τη σε βάρος του υπόθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024