Ανοίγει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ανοιξε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του. Ωστόσο, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, που από το πρωί είναι σε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της διοίκησης και της Συγκλήτου του, ζητούν συνεδρίαση της Συγκλήτου του.
Ανοιξε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του.
Ωστόσο, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, που από το πρωί είναι σε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της διοίκησης και της Συγκλήτου του, ζητούν συνεδρίαση της Συγκλήτου του.
Στις 18:30 έχει ορισθεί συνεδρίαση Συγκλήτου του ΕΜΠ, στην οποία θα επαναδιατυπωθούν οι απόψεις των μελών της για τα θέματα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων του, καθώς όσοι έχουν μπει ήδη σε αυτό το καθεστώς δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο τις υπηρεσίες τους μέχρι να ξεκαθαρίσει το καθεστώς απασχόλησής τους.
Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία παραμένει κλειστή η είσοδος του πανεπιστημίου και παρεμποδίζονται όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στους χώρους του.
Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει αν στην υπόθεση του Πολυτεχνείου προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και ειδικότερα του αδικήματος της παράνομης βίας.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, η πρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων του ΕΜΠ Ράνια Ζάχου και η γενική γραμματέας Έφη Φλωράκη, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ζητώντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με ανοιχτό το Ίδρυμα, προκειμένου οι φοιτητές να μην χάσουν το εξάμηνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κάρμο: «Mοιάζει σαν να είναι γραφτό – Εδώ είναι το μέρος που αισθάνομαι ευτυχισμένος»
- Θεσσαλονίκη: Πτώμα εντοπίστηκε σε φωταγωγό εμπορικού κέντρου
- Ένα δόντι κατσίκας από την Κρήτη αλλάζει όσα γνωρίζαμε για την κτηνοτροφία στην αρχαία Ελλάδα
- Το μαγνήσιο στη διατροφή του σκύλου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΕΕ – Κίνα: Συμφώνησαν να αποτρέψουν τον εμπορικό πόλεμο εγκαινιάζοντας νέο διάλογο
- Έντονη κριτική στη Γερμανία για τον αποκλεισμό στο Μουντιάλ: «Η τελευταία ταπείνωση – Ένα ακόμη φιάσκο»


