Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα προληπτική έξοδος στις αγορές από Πορτογαλία, Ιρλανδία

Νέα προληπτική έξοδος στις αγορές από Πορτογαλία, Ιρλανδία

Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βγήκαν προληπτικά στις αγορές την Τετάρτη, δημιουργώντας κεφαλαιακό μαξιλάρι που θα καλύψει λήξεις χρέους για τα επόμενα δύο έτη.

Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βγήκαν προληπτικά στις αγορές την Τετάρτη, δημιουργώντας κεφαλαιακό μαξιλάρι που θα καλύψει λήξεις χρέους για τα επόμενα δύο έτη, αναφέρει το Reuters.

Η Πορτογαλία εξέδωσε το πρώτο της δολαριακό ομόλογο μετά από τουλάχιστον τέσσερα έτη για να καλύψει λήξεις του 2015, ενώ η Ιρλανδία προσφέρει στους επενδυτές τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ομόλογο που λήγει το 2016 με ένα νέο 10ετές τίτλο.

«Έχει νόημα ως προληπτικό μέτρο», είπε η Luca Jellinek στην Credit Agricole. «Μετά την εμπειρία των τελευταίων ετών, γνωρίζουμε πόσο γρήγορα μπορεί να περιοριστεί η ρευστότητα και η αγορά να γίνει λιγότερο ελκυστική», πρόσθεσε.

Περίπου 37% των 138 δισ. ευρώ του πορτογαλικού χρέους λήγει έως τα τέλη του 2016 και περίπου 23% του ιρλανδικού, ύψους 144 δισ. ευρώ, λήγει την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters.

H Πορτογαλία ξεκίνησε την διαδικασία του βιβλίου προσφορών για το 10ετές δολαριακό ομόλογο, ενώ ένας από τους αναδόχους είπε στην οικονομική υπηρεσία του Reuters, IFR, ότι η τιμολόγησή του θα γίνει αργότερα εντός της ημέρας.

Η αρχική εκτίμηση προσδιορίζεται στις 270 μονάδες βάσης επί των αμερικανικών τίτλων χρέους (US Treasuries). Οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων υποχώρησαν στο χαμηλότερο σημείο από το 2006 τον περασμένο μήνα.

Η Ιρλανδία επαναγόρασε ομολογίες ύψους 1,077 δισ. ευρώ λήξης 2016 και επιπλέον 959 εκατ. ευρώ, τα οποία αντάλλαξε με ομολογίες λήξης 2023. Με την συναλλαγή αυτή η Ιρλανδία μείωσε το ποσό των λήξεων του 2016 στα 8,132 δισ. ευρώ από 10,168 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024