Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
VW Tiguan 2016: Η πληθωρική SUV επίθεση των Γερμανών

VW Tiguan 2016: Η πληθωρική SUV επίθεση των Γερμανών

Η VW ετοιμάζει τη νέα γενιά του Tiguan που θα είναι πολυπληθέστερη από ποτέ σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες εκδόσεις και η οποία, μαζί με το, επίσης νέο, Touareg θα αποτελέσει τη βάση για την πιο πληθωρική… ever γκάμα SUV των Γερμανών.

Με φόντο την αυξημένη ζήτηση για SUV και crossover παντός μεγέθους, ο όμιλος VW δείχνει να ετοιμάζεται για μια σημαντική αύξηση των αντίστοιχων προτάσεων που προσφέρει, έχοντας ωστόσο πάντα ως επίκεντρο τα ήδη γνωστά μοντέλα του.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, ο γερμανικός όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τη δρομολόγηση νέων μοντέλων όπως το VW Beetle Dune αλλά και το Audi TT Offroad, καθώς και φυσικά, να προετοιμάζει τις νέες γενιές των Tiguan και Touareg που θα εξακολουθήσουν να αποτελούν το σκληρό πυρήνα των SUV της VW.

Η άφιξη των νέων και πιο εκκεντρικών μοντέλων εκτός από το προφανές, την επέκταση της γκάμας, θα έχει και άλλη μία παράμετρο, καθώς αναμένεται να βοηθήσει το νέο Tiguan το οποίο αναμένεται προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς, να ακολουθήσει έναν πιο ασφαλή δρόμο, διατηρώντας τον οικείο χαρακτήρα του και επενδύοντας με τις ρυθμίσεις του πλαισίου του, περισσότερο στην άνεση παρά στην δημιουργία ενός διασκεδαστικού συνόλου.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, οι συμβατικές εκδόσεις θα εξοπλίζονται με μικρότερους turbo κινητήρες προς όφελος της μεγαλύτερης αποδοτικότητας-οικονομίας, ενώ το ρόστερ θα συμπληρωθεί μια έκδοση BlueMotion με κατανάλωση χαμηλότερη από 2,9 λίτρα /100 χλμ. αλλά και μία plug-in υβριδική έκδοση.

Επίσης, με δεδομένη την απήχηση των επταθέσιων SUV τα οποία δείχνουν να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος έναντι των πολυμορφικών, ένα χρόνο αργότερα μετά την άφιξη της νέας γενιάς του Tiguan αναμένεται και μια μεγαλύτερη εκδοχή του με αυξημένο μεταξόνιο και επτά θέσεις στο εσωτερικό.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η γκάμα του νέου Tiguan δεν αναμένεται να σταματήσει εκεί καθώς προβλέπεται και μια coupe SUV εκδοχή του στα πρότυπα της BMW X4.

Τα υπόλοιπα «κενά» της γκάμας της VW θα αναλάβουν να συμπληρώσουν, εκτός από το προαναφερθέν Beetle Dune και από το επίσης νέο Touareg το οποίο δεν θα απέχει πολύ χρονικά από το Tiguan, ένα ακόμα μικρό SUV με επιρροές από το concept car Τaigun και το οποίο θα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα του up!.

Auto Express

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024