Νιγηρία: Πάνω από 50 νεκροί από τις επιθέσεις ενόπλων σε τέσσερα χωριά
Πάνω από 50 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή και αποδίδεται στους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ, με στόχο τέσσερα χωριά κοντά στο Τσίμποκ, στη βορειοανατολική Νιγηρία. Οι δράστες, που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτες, έριξαν βόμβες σε εκκλησίες, ενώ πυρπόλησαν και σπίτια.
Πάνω από 50 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή και αποδίδεται στους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ, με στόχο τέσσερα χωριά κοντά στο Τσίμποκ, το χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας.
«Προς το παρόν μετράμε 54 νεκρούς» δήλωσε ο αξιωματούχος της πολιτείας Μπόρνο, όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις σε σπίτια και εκκλησίες στο Τσίμποκ, από όπου τον Απρίλιο οι αντάρτες απήγαγαν περισσότερες από 200 μαθήτριες.
Οι δράστες, που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτες, έριξαν βόμβες σε εκκλησίες, ενώ πυρπόλησαν και σπίτια στα χωριά Κουάντα, Ενγκουροτζίνα, Καραγκάου και Καουτικάρι στη διάρκεια της λειτουργίας της Κυριακής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Τσίμποκ, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, οι κάτοικοι εντόπισαν 47 σορούς στη ζούγκλα, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται και ο απολογισμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.
Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σημείωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ένας αριθμός ανθρώπων σκοτώθηκε», όμως πρόσθεσε ότι δεν έχει λάβει ακόμη επίσημο απολογισμό από τις τοπικές αρχές.
Απαντώντας στις κατηγορίες των κατοίκων ότι ο στρατός δεν πήγε να τους βοηθήσει παρά τις εκκλήσεις τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Έλαβα (…) πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο στρατός ξηράς και η αεροπορία ήταν παρόντες. Ίσως να έφτασαν κάπως αργά, όμως τελικά έφτασαν».
Όπως επεσήμανε ο κυβερνήτης του Τσίμποκ ο στρατός «δεν προσπάθησε καν» να φτάσει στο σημείο των επιθέσεων. «Όσοι ισχυρίζονται ότι ο στρατός ήρθε, λένε ψέματα» υπογράμμισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μικρά αεροσκάφη και drones προκάλεσαν την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Ιράν
- Η προοπτική σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές τσουρουφλίζει το Μαξίμου
- Συνταγή: Ρολό κοτόπουλο με αυγό
- Η θρησκεία ως εργαλείο πολέμου – Πώς το MAGA κίνημα συγχωνεύει τον χριστιανισμό με τη βία
- Μη ρεαλιστικό να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα από συνομιλίες λέει το Ιράν ενώ οι ΗΠΑ εξετάζουν πώς θα «πιέσουν»
- Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για την Εργατική Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Alpha Bank: Με νέα στασιμότητα απειλεί την Γερμανία ο πόλεμος στο Ιράν
- Απλά tips για να αποφύγεις τις βραδινές λιγούρες (μετά τα 50)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442