Ο Όσκαρ Πιστόριους δεν έπασχε από ψυχολογική ή ψυχιατρική διαταραχή κατά το φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, καταλήγει στο πόρισμά της η επιτροπή που κλήθηκε να εξετάσει τον σχετικό ισχυρισμό της υπεράσπισης. Ο αθλητής, αναφέρε το πόρισμα, «ήταν σε θέση να συνειδητοποιήσει το ότι η πράξη του ήταν λανθασμένη».

Ο Όσκαρ Πιστόριους δεν έπασχε από ψυχολογική ή ψυχιατρική διαταραχή κατά το φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, καταλήγει στο πόρισμά της η επιτροπή που κλήθηκε να εξετάσει τον σχετικό ισχυρισμό της υπεράσπισης.

Ο αθλητής, αναφέρε το πόρισμα όπως το ανέγνωσε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ, «ήταν σε θέση να συνειδητοποιήσει το ότι η πράξη του ήταν λανθασμένη».

Στη δίκη που είχε διακοπεί πριν από έναν μήνα, η υπεράσπιση του Πιστόριους ισχυρίστηκε πως ο αθλητής πάσχει από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, παρουσιάζοντας ψυχίατρο ως μάρτυρα υπέρασπισης

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ ζήτησε εξέταση από επιτροπή ενός ψυχολόγου και τριών ψυχιάτρων.

Ο ίδιος o αθλητής επιμένει πως ο φόνος δεν ήταν προμελετημένος και πυροβόλησε θανάσιμα την σύντροφό του πίσω από την πόρτα του μπάνιου, πιστεύοντας πως επρόκειτο για διαρρήκτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr