Καθησυχαστικό το Βατικανό για την κατάσταση της υγείας του Πάπα
Η ακύρωση, λόγω υπερβολικής κόπωσης, προγραμματισμένης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου σε καθολικό νοσοκομείο της Ρώμης την περασμένη Παρασκευή, προκάλεσε έντονες ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του. «Ο πάπας Φραγκίσκος είναι καλά» έσπευσε να καθησυχάσει το Βατικανό. Ωστόσο, ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στις συναντήσεις που είχε το Σάββατο ο Ποντίφικας φαινόταν κουρασμένος, μιλούσε χαμηλόφωνα και τον ταλαιπωρούσε ένας επίμονος βήχας.
Η ακύρωση, λόγω υπερβολικής κόπωσης, προγραμματισμένης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου σε καθολικό νοσοκομείο της Ρώμης την περασμένη Παρασκευή, προκάλεσε έντονες ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, έσπευσε να καθησυχάσει, λέγοντας ότι αιτία ήταν μια «ελαφρά αδιαθεσία», η οποία οφειλόταν στις αδιάκοπες υποχρεώσεις του πάπα Φραγκίσκου. «Ο πάπας Φραγκίσκος είναι καλά στην υγεία του» ανέφερε.
Ωστόσο, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι κατά τις συναντήσεις που είχε ο πάπας το Σάββατο φαινόταν κουρασμένος, μιλούσε με ιδιαίτερα χαμηλή φωνή και τον ταλαιπωρούσε ένα επίμονος βήχας.
Ο 76χρονος Πάπας Φραγκίσκος όταν ήταν 21 ετών υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση μέρους του δεξιού πνεύμονα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στη συνάντηση που είχε με επίσημη αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με αφορμή τη γιορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου ο Πάπας είπε προς τους πιστούς: «Προσευχηθείτε για μένα, υπέρ της αποστολής μου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πώς να προστατέψετε τις καταθέσεις από κατασχέσεις
- Θεσπρωτία: Για εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά στο Καστρί
- Πάολα Ρεβενιώτη: Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα της είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο
- Η γήρανση του πληθυσμού ίσως να μην κοστίζει όσο φοβόμαστε
- Το μήνυμα του Παπανικολάου μετά την ανανέωση: «Να δημιουργήσουμε νέες θρυλικές στιγμές για τον Ολυμπιακό μας» (vid)
- «ΠΑΣΟΚ… άρα on air»: Το πρώτο επεισόδιο του vidcast «ΠΑΣΟΚ
- Λάρισα: Ορατή από 30 χλμ. μακριά η φωτιά – Παραμονή σε κλειστούς χώρους συνιστάται στους πολίτες
- Βερολίνο: Έληξε η ομηρία σε σούπερ μάρκετ μετά από 11 ώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442