Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Κάρυστο, μαίνεται η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα

Φωτιά στην Κάρυστο, μαίνεται η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κάρυστο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και όχι ενιαίο μέτωπο που να δημιουργεί ανησυχία. Σε εξέλιξη βρίσκεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν ανεβάσει στο κόκκινο τα επίπεδα συναγερμού σε πολλές περιοχές, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 24 ώρες εκδηλώθηκαν 46 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κάρυστο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και όχι ενιαίο μέτωπο που να δημιουργεί ανησυχία. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Στην περιοχή επιχειρούν 25 οχήματα με 58 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 53 ατόμων, ενώ σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον LamiaFm1-96,2 ανεπίσημα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί 2.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης καθώς και δυο -τρία μικρά οικήματα, πιθανόν αγροτικές αποθήκες.

Το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είχε καεί και το 1983, τότε ήταν διαπιστωμένος εμπρησμός, αλλά αναδασώθηκε ένα μέρος του.

Μάλιστα, σε Μάζι και Μαλεσίνα χτυπήσαν πολλές φορές οι καμπάνες και οι κάτοικοι κλήθηκαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέσα σε ένα 24ωρο (από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου) εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 46 φωτιές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι λόγω των ισχυρών ανέμων ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο είναι πολύ υψηλός για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, τμήμα της Εύβοιας, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τη Λέσβο και τη Χίο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024