Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση Καμίνη-Μπουτάρη για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών

Παρέμβαση Καμίνη-Μπουτάρη για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών

Σε κοινή παρέμβαση, με στόχο να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τον πολεοδομικό σχεδιασμό η τροπολογία για τη χωροθέτηση αποτεφρωτηρίων νεκρών, προχώρησαν την Τετάρτη οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης.

Σε κοινή παρέμβαση με στόχο να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τον πολεοδομικό σχεδιασμό η τροπολογία για τη χωροθέτηση αποτεφρωτηρίων νεκρών προχώρησαν την Τετάρτη οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης.

«Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να ενσωματώσει στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που ψηφίζεται σήμερα, τη νομοθετική πρόταση, την οποία έχουν καταρτίσει κορυφαίοι νομικοί, και προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, καθώς και την τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων μηχανολογικών εγκαταστάσεων» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Τονίζουν, μάλιστα, πως «με έκπληξη διαπιστώνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι ‘αόρατες δυνάμεις’ εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα αλλά και τον σεβασμό των επιλογών του κάθε πολίτη».

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων» καταλήγουν.

«Συντασσόμαστε με τις προτάσεις της Επιτροπής για το Δικαίωμα της Αποτέφρωσης των Νεκρών στην Ελλάδα» δήλωσε ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις κοινές δηλώσεις των Δημάρχων Καμίνη και Μπουτάρη.

«Οι ρυθμίσεις για τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων περί αποτεφρωτηρίων νεκρών είναι ώριμες για να ψηφιστούν» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ, τονίοντας πως «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αποδείξει ότι οι καταγγελίες των δημάρχων περί «αόρατων δυνάμεων» που εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα αλλά και τον σεβασμό των επιλογών του κάθε πολίτη είναι αβάσιμες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024