Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την 1η Ιουλίου ανακοινώνει το τουρκικό AKP τον υποψήφιό του για την προεδρία

Την 1η Ιουλίου ανακοινώνει το τουρκικό AKP τον υποψήφιό του για την προεδρία

Την επόμενη Τρίτη θα ανακοινώσει επίσημα το τουρκικό κυβερνών κόμμα ποιος θα είναι ο υποψήφιός του για την προεδρία της χώρας. Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα, που πρόκειται για πρώτη φορά να καθοριστεί με κάλπες.

Την επόμενη Τρίτη θα ανακοινώσει επίσημα το τουρκικό κυβερνών κόμμα ποιος θα είναι ο υποψήφιός του για την προεδρία της χώρας. Η ανακοίνωση, σύμφωνα με το Reuters και τα τουρκικά ΜΜΕ, θα γίνει την 1η Ιουλίου, δύο ημέρες πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας.

Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα, που πρόκειται για πρώτη φορά να καθοριστεί με κάλπες.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 10 Αυγούστου για τον διάδοχο του Αμπντουλάχ Γκιουλ. Οι βλέψεις του Ερντογάν για τον ενισχυμένο προεδρικό θώκο θεωρούνται κοινό μυστικό στην Άγκυρα.

Προ ημέρων, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν συμφωνήσει σε κοινό υποψήφιο, τον Εκμελετίν Ιχσάνογλου. Ο Ιχσάνογλου, που πλέον έχει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και του Κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης του (MHP), χαίρει ευρείας εκτίμησης ως ακαδημαϊκή προσωπικότητα του σουνιτικού Ισλάμ και ήταν προέδρος του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.

Η ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς του, που είχε κρατηθεί μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή, είχε αιφνιδιάσει το κυβερνητικό στρατόπεδο που έμοιαζε απολύτως έτοιμο να αναγγείλει και επισήμως την υποψηφιότητά του πρωθυπουργού Ερντογάν για τις προεδρικές εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024