To ενδεχόμενο κλοπής των ιατρικών δεδομένων που αφορούν την κατάσταση της υγείας του M. Schumacher και το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται προς πώληση εξετάζουν οι αρχές.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του Γερμανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 ξεκαθαρίζεται πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά οποιουδήποτε αποκτήσει ή επιχειρήσει να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του M. Schumacher.

«Για αρκετές ημέρες κλεμμένα έγγραφα και δεδομένα προσφέρονται προς πώληση. Εκείνος που τα προσφέρει ισχυρίζεται πως αποτελούν το ιατρικό φάκελο του Michael Schumacher».

«Δεν μπορούμε να κρίνουμε αν αυτά τα έγγραφα είναι αυθεντικά. Ωστόσο, τα έγγραφα έχουν δίχως καμία αμφιβολία κλαπεί. Η κλοπή έχει αναφερθεί. Οι αρχές έχουν εμπλακεί».

«Γνωστοποιούμε ότι τόσο η απόκτηση όσο και η δημοσιοποίηση τέτοιων εγγράφων και δεδομένων δεν επιτρέπεται».

«Το περιεχόμενο κάθε ιατρικού φακέλου είναι απολύτως ιδιωτικό και εμπιστευτικό και δεν θα πρέπει να είναι διαθέσιμο στο κοινό».

«Σε κάθε περίπτωση θα ασκήσουμε διώξεις για κάθε δημοσίευση του περιεχομένου ή αναφοράς σχετικής με τον ιατρικό φάκελο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της οικογενείας του M. Schumacher.

auto.in.gr