Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη Ιταλία - Ουρουγουάη για μια θέση στους «16»

Μάχη Ιταλία – Ουρουγουάη για μια θέση στους «16»

Ντέρμπι πρόκρισης διεξάγεται την Τρίτη (19:00, ΝΕΡΙΤ) στον 4ο όμιλο του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με την Ιταλία και την Ουρουγουάη να μάχονται για μία θέση στους «16» της διοργάνωσης. Την ίδια ώρα, η Κόστα Ρίκα που έχει ήδη προκριθεί, αντιμετωπίζει την αποκλεισμένη Αγγλία.

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για την φάση των ομίλων του Μουντιάλ, θα διεξαχθεί την Τρίτη (19:00, ΝΕΡΙΤ), καθώς στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, Ιταλία και Ουρουγουάη μάχονται για μία θέση στους «16» της διοργάνωσης. Ο αγώνας θα γίνει στο χωρητικότητας 38.958 θεατών «Dunas arena» της πόλης Νατάλ, με διαιτητή τον Μεξικανό, Μάρκο Ροντρίγκες.

Αμφότερες θύματα της ευχάριστης έκπληξης του Μουντιάλ, που δεν είναι άλλη απ την Κόστα Ρίκα (σ.σ. έχει ήδη προκριθεί στους «16», οι δύο απ τις παραδοσιακές δυνάμεις του διεθνούς ποδοσφαίρου, διεκδικούν σ΄έναν αγώνα χωρίς αύριο, ένα «εισιτήριο» για την συνέχεια της διοργάνωσης. Ωστόσο, ελαφρύ προβάδισμα ή καλύτερα, συγκριτικό πλεονέκτημα, έχουν οι Ιταλοί που προκρίνονται και με ισοπαλία, καθώς έχουν καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Η «σκουάντρα ατζούρα» που μέχρι τώρα δεν έχει εντυπωσιάσει, αναμένεται να στηριχθεί στην καλή αμυντική λειτουργία, στην ηγετική φυσιογνωμία του Αντρέα Πίρλο και στην εκτελεστική δεινότητα του Μάριο Μπαλοτέλι.

Από την πλευρά τους, οι Ουρουγουανοί, που θέλουν νίκη για να προκριθούν, θα παραταχθούν με επιθετικούς προσανατολισμούς και αιχμές τους Καβάνι και Σουάρες, που αν κι επέστρεψε από τραυματισμό, απέδειξε στον αγώνα με την Αγγλία, την εξαιρετική του ποιότητα, σημειώνοντας και τα δύο γκολ (2-1). Αυτός θα είναι ο 50ός αγώνας για την Ουρουγουάη σε Μουντιάλ, ενώ στις εννέα φορές που έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες, η Ιταλία μετρά δύο νίκες, η «τσελέστε» τρεις και τέσσερις αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΙΤΑΛΙΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): 1. Τζιανλουίτζι Μπουφόν, 7. Ινάτσιο Αμπάτε, 4. Ματέο Ντάρμιαν, 15. Αντρέα Μπαρτζάλι, 3. Τζιόρτζιο Κιελίνι, 5. Τιάγκο Μότα, 18. Μάρκο Παρόλο, 6. Αντόνιο Καντρέβα, 21. Αντρέα Πίρλο, 8. Κλαούντιο Μαρκίζιο, 9. Μάριο Μπαλοτέλι.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): 1. Φερνάντο Μουσλέρα, 6. Αλβάρο Περέιρα, 13. Χοσέ Μαρία Χιμένες, 3. Ντιέγκο Γκοντίν, 22. Μάρτιν Κάσερες, 20. Αλβαρο Γκονζάλες, 17. Αρεβάλο Ρίος, 7. Κριστιάν Ροντρίγκες, 14. Νίκολας Λοντέιρο, 9. Λουίς Σουάρες, 21.Εντινσον Καβάνι.

Κόστα Ρίκα – Αγγλία

Με στόχο να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έκπληξη που έχουν δημιουργήσει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, οι παίκτες της Κόστα Ρίκα, θέλουν την νίκη στον τελευταίο αγώνα τους για τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, απέναντι στην -ήδη αποκλεισμένη- Αγγλία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί, αύριο (19:00) στο χωρητικότητας 58.170 θεατών «Mineiraio stadium» του Μπέλο Οριζόντε, με διαιτητή τον Αλγερινό, Τζαμέλ Χαϊμουντί.

Οι Κοσταρικανοί διέψευσαν τις προβλέψεις και από απώτατο αουτσάϊντερ του ομίλου, έχουν προκριθεί στους «16» διεκδικώντας την πρωτιά, καθώς μετρούν δύο νίκες επί της Ιταλίας (1-0) και της Ουρουγουάης (3-1). Με ασφυκτικό μαρκάρισμα σε όλο το γήπεδο, με εντυπωσιακή φυσική κατάσταση και δύναμη, αλλά και με ώριμες σκέψεις στο παιχνίδι τους, πέτυχαν δύο δίκαιες νίκες και βρίσκονται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ονειρευόμενοι μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Το δεδομένο ότι παίζουν χωρίς άγχος είναι σημαντικός αρωγός στην αδιαμφισβήτητη ποιότητα που διαθέτουν ως ομάδα και απέναντι στους Αγγλους θα διεκδικήσουν το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής. Χωρίς τον παίκτη-αστέρι, αλλά με συνολική δουλειά μέσα στο γήπεδο και τους Ρουϊς και Κάμπελ σε δαιμονιώδη κατάσταση, είναι ικανοί να τα καταφέρουν.

Απ την πλευρά τους, οι Άγγλοι που αφήνουν άλλη μία σπουδαία διοργάνωση, απογοητεύοντας φιλάθλους και οπαδούς, θα παίξουν για το γόητρο και φυσικά είναι ικανοί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Αγγλία αποχαιρετά το Μουντιάλ απ τους ομίλους, για πρώτη φορά μετά την διοργάνωση του 1958.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Πίντο Χόρχε Λουίς): 1. Κέιλορ Νάβας, 16. Κριστιάν Γκαμπόα, 3. Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 4. Μίκαελ Ουμάνα, 5.Σέλσο Μπόργκες, 6. Όσκαρ Ντουάρτε, 7. Κριστιάν Μπολάνιος 9. Τζόελ Κάμπελ, 10. Μπράιαν Ρουίς, 15. Τζούνιορ Ντίας, 17. Γιέλτσιν Τεχέντα.

ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χότζσον): 1. Τζο Χαρτ, 2. Γκλεν Τζόνσον, 5. Γκάρι Κέιχιλ, 6. Φιλ Τζαγκέλκα, 23. Λουκ Σόου, 4. Στίβεν Τζέραρντ, 21. Ρος Μπάρκλεϊ, 19. Ραχίμ Στέρλινγκ, 11. Ντάνι Γουέλμπεκ, 9. Ντάνιελ Στάριτζ, 10. Γουέιν Ρούνεϊ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024