Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δαιμονική κούκλα με το πρόσωπο του Μπιν Λάντεν σχεδίαζε η CIA

Δαιμονική κούκλα με το πρόσωπο του Μπιν Λάντεν σχεδίαζε η CIA

Για περισσότερο από μία δεκαετία η CIA είχε αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δορυφόρους, κατασκόπους, πληροφοριοδότες και συσκευές εντοπισμού για να αποκρούσει την Αλ Κάιντα στο Πακιστάν. Στα σχέδιά της ήταν όμως και ο πόλεμος με παιχνίδια. Το 2005 άρχισε μυστικά να κατασκευάζει μία φιγούρα δράσης του Μπιν Λάντεν που μεταμορφωνόταν σε δαίμονα. Ο στόχος του σχεδίου που ουδέποτε προχώρησε ήταν απλός: να τρομοκρατηθούν παιδιά και γονείς και να απορρίψουν τον πραγματικό Μπιν Λάντεν.

Για περισσότερο από μία δεκαετία η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ είχε αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δορυφόρους, κατασκόπους, πληροφοριοδότες και συσκευές εντοπισμού για να αποκρούσει το δίκτυο της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν.

Η CIA όμως σχεδίαζε να πολεμήσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν και με παιχνίδια.

Το 2005 άρχισε μυστικά να σχεδιάζει μία φιγούρα δράσης του Μπιν Λάντεν που μεταμορφωνόταν σταδιακά σε δαίμονα.

Ο στόχος του σχεδίου που ουδέποτε προχώρησε ήταν απλός: να τρομοκρατηθούν παιδιά και γονείς και να απορρίψουν τον πραγματικό Μπιν Λάντεν, όπως αναφέρει η Washington Post αποκαλύπτοντας την επιχείρηση που είχε λάβει την κωδική ονομασία «Devil Eyes».

Το κεφάλι της κούκλας, η οποία έφτανε σε ύψος τα 30 εκατοστά (μαζί με το τουρμπάνι), ήταν ζωγραφισμένο με ένα υλικό το οποίο διαλυόταν όταν η θερμοκρασία ανέβαινε, αποκαλύπτοντας σιγά-σιγά ένα κατακόκκινο πρόσωπο με δαιμονικά μάτια και ουλές.


Η CIA είχε έρθει μάλιστα σε επαφή με τον Ντόναλντ Λέβιν, πρώην υπεύθυνο της εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών Hasbro, ο οποίος ήταν εκ των δημιουργών της διάσημης κούκλας Τζι-Άι Τζο.

Το σχέδιο όμως παρέμεινε στα χαρτιά αφού η ιδέα απορρίφθηκε, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της CIA Κ.Τζ. Κάλντγουελ.

Η CIA αναφέρει πως το σχέδιο ακυρώθηκε πριν σταλούν φιγούρες στη Νότια Ασία, αλλά η Washington Post υποστηρίζει ότι πολλές εκατοντάδες κούκλες παρήχθησαν στην Κίνα και μεταφέρθηκαν με πλοίο στο Καράτσι του Πακιστάν το 2006.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024