Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα VW Polo, Golf TGI και Sportsvan: Οι τιμές της γερμανικής τριπλέτας στην Ελλάδα

Νέα VW Polo, Golf TGI και Sportsvan: Οι τιμές της γερμανικής τριπλέτας στην Ελλάδα

Το νέο Polo καθώς και δύο ακόμα εκδοχές της έβδομης γενιάς του VW Golf, η πολυχρηστικά ευρύχωρη Sportsvan και η διπλού καυσίμου TGI (φυσικό αέριο-βενζίνη) σε hatchback και station wagon εκδόσεις, λανσάρονται στην ελληνική αγορά.


Με την ανανεωμένη εκδοχή του εμβληματικού supermini της και δύο ακόμα εκδοχές του Golf εμπλουτίζει η VW το ρόστερ της στην ελληνική αγορά.

Ξεκινώντας από το Polo, το γερμανικό supermini διατίθεται στη χώρα μας σε τρίθυρη και πεντάθυρη έκδοση, ξεκινώντας από τα 11.493,36 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης για την τρίθυρη βασική έκδοση βενζίνης με τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου.

Διαθέτοντας πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό αλλά και μια σειρά νέων αποδοτικών κινητήρων βενζίνης και diesel, προδιαγραφών Euro 6, το γερμανικό supermini υπόσχεται περισσότερη οικονομία καυσίμου που φτάνει έως και το 21% σε σχέση με το παρελθόν.

Αναλυτικότερα, τη βασική έκδοση του Polo εξοπλίζει ο κινητήρας βενζίνης MPI έμμεσου ψεκασμού με χωρητικότητα 1,0 λίτρου, απόδοσης 75 ίππων που αντικαθιστά τον 1.2 των 70 ίππων προσφέροντας 7,5% περισσότερη οικονομία.

Ψηλότερα στη βενζινοκίνητη γκάμα συναντάμε το νέας γενιάς TSI μοτέρ χωρητικότητας 1,2 λίτρων με άμεσο ψεκασμό και σύστημα υπερτροφοδότησης που αποδίδει 90 ίππους.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας διατίθεται σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο ή με το DSG των επτά σχέσεων ενώ με τη συνδρομή βελτιώσεων και της τεχνολογίας BlueMotion (σύστημα stop&start και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση) εξασφαλίζει έως και 21% περισσότερη οικονομία σε σύγκριση με το παρελθόν.

Τις diesel επιλογές διαμορφώνει η παρουσία κινητήρα TDI 1,4 λίτρων με απόδοση 75 ίππους χωρίς την τεχνολογία BlueMotion ή με 90 ίππους χάρη σε αυτή.

Το νέο Polo διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού (Conceptline, Trendline, Comfortline, Highline) με σημείο εκκίνησης την Conceptline που συνδυάζεται αποκλειστικά με τα μοτέρ των 75 ίππων.

Αναλυτικά, στα στοιχεία του βασικού επίπεδου εξοπλισμού του Polo περιλαμβάνονται, μετωπικοί αερόσακοι, εμπρός πλευρικοί αερόσακοι, κεφαλής και θώρακα, ESP με Brake Assist, σύστημα αντιολίσθησης κατά την επιτάχυνση και την επιβράδυνση, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες καθώς και σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων μετά από ατύχημα.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αποτελείται από μια οθόνη αφής 5 ιντσών, μέσω της οποίας είναι διαχειρίσιμο το ηχοσύστημα που διαθέτει mp3 player και σύνδεση μέσω θύρας SD-card και aux-in.

Παράλληλα, υπάρχει ένδειξη για την πίεση των ελαστικών ενώ το βασικό επίπεδο εξοπλισμού συμπληρώνουν, ο κλιματισμός, τα ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, οι θερμαινόμενοι / ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες και το κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις τιμές και τις εκδόσεις στις οποίες διατίθεται το νέο Polo.

Τη σκυτάλη των αφίξεων στην ελληνική αγορά παίρνει η διπλού καυσίμου TGI BlueMotion έκδοση του Golf η οποία είναι διαθέσιμη στην πεντάθυρη hatchback και στην πρακτικότερη, Variant εκδοχή αμαξώματος του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου που ξεκινούν από 19.890 ευρώ και 21.990 ευρώ, αντιστοίχως με το όφελος απόσυρσης.

Ανεξαρτήτως αμαξώματος, οι TGI εκδόσεις εξοπλίζονται με κινητήρα 1,4 λίτρων απόδοσης 110 ίππων με δυνατότητα συνδυαστικής χρήσης βενζίνης και φυσικού αερίου που περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 92 γρ./χλμ. αλλά και το κόστος μετακίνησης.

Οι TGI εκδόσεις του Golf διαθέτουν δύο φιάλες φυσικού αερίου CNG, συνολικής χωρητικότητας 15 κιλών, στοιχείο που συνδυαστικά με τη χωρητικότητα 50 λίτρων της δεξαμενής βενζίνης, εξασφαλίζουν συνολική αυτονομία 1.400 χλμ.

Την κατά τα άλλα γνώριμη εικόνα του Golf στις εκδόσεις διπλού καυσίμου, συμπληρώνουν και οι αντίστοιχες ενδείξεις στον πίνακα οργάνων ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εναλλαγή μεταξύ των δύο καυσίμων γίνεται αυτόματα.

O κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με επτά σχέσεων DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ τα επίπεδα εξοπλισμού για τις εκδόσεις TGI του μικρομεσαίου μοντέλου είναι δύο (Design και Generation) περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων επτά αερόσακους, σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, σύστημα PreCrash, infotainment με οθόνη αφής πέντε ιντσών, υπολογιστή ταξιδίου, ηλεκτρικά παράθυρα και ηλεκτρικούς καθρέφτες.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις τιμές και τις εκδόσεις στις οποίες διατίθεται το νέο Golf TGI BlueMotion στην ελληνική αγορά.

Στην οικογένεια του δημοφιλούς μικρομεσαίου ανήκει και η επόμενη άφιξη της VW στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για την πολυχρηστική-πολυμορφική έκδοση Golf Sportsvan η οποία φιλοδοξεί να δώσει μια πιο άνετη και ευρύχωρη διάσταση σε σχέση με τις station wagon εκδόσεις του μοντέλου, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, και τον μεγαλύτερο χώρο πορτ μπαγκάζ -στην γκάμα του μικρομεσαίου- που φτάνει τα 590 λίτρα.

Το Golf Sportsvan ξεκινάει στην ελληνική αγορά από τα 19.990 ευρώ με το όφελος απόσυρσης για την έκδοση TSI 1,2 λίτρων με απόδοση 110 ίππους.

Από το γνωστό οπλοστάσιο του Golf προέρχονται και οι υπόλοιπες εκδόσεις κινητήρα του πολυχρηστικού μοντέλου που διατίθεται επίσης με κινητήρα TSI με ισχύ 150 ίππους, ενώ την γκάμα συμπληρώνει ο diesel κινητήρας TDI των 1,6 λίτρων με απόδοση 110 ίππων.

Όλες οι εκδόσεις κινητήρα ανήκουν στους νέας γενιάς κινητήρες των Γερμανών με τεχνολογία BlueMotion και διαθέτουν σύστημα stop&start και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, ενώ μπορούν να συνδυαστούν είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με το επτά σχέσεων DSG.

Δείτε εδώ
αναλυτικά τις τιμές και τις εκδόσεις στις οποίες διατίθεται το νέο Golf Sportsvan στην ελληνική αγορά.

auto.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024