Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία-Ελβετία για την πρωτιά και Ονδούρα-Ισημερινός για την ελπίδα

Γαλλία-Ελβετία για την πρωτιά και Ονδούρα-Ισημερινός για την ελπίδα

Με «έπαθλο» την πρωτιά στον 5ο όμιλο, Γαλλία και Ελβετία αναμετρώνται την Παρασκευή (22:00) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Μουντιάλ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη χωρητικότητας 52.048 θεατών «Fonte Nova Αrena» της πόλης Σαλβαντόρ, με διαιτητή τον Ολλανδό Μπιορν Κάιπερς. Ενώ Ονδούρα και Ισημερινός ολοκληρώνουν τους αγώνες του ομίλου (01:00), με τον νικητή να μένει έστω και τυπικά ζωντανός στη μάχη της πρίκρισης στους «16».

Με «έπαθλο» την πρωτιά στον 5ο όμιλο, Γαλλία και Ελβετία αναμετρώνται την Παρασκευή (22:00) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Μουντιάλ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη χωρητικότητας 52.048 θεατών «Fonte Nova Αrena» της πόλης Σαλβαντόρ, με διαιτητή τον Ολλανδό Μπιορν Κάιπερς.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκη στην πρεμιέρα, με τους Γάλλους σαφώς πιο ξεκούραστους μετά το άνετο 3-0 επί της Ονδούρας και τους Ελβετούς καταπονημένους μετά την ανατροπή επί του Ισημερινού με 2-1.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που απλώνεται σε όλο το γήπεδο και, ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα, έχει τη δυνατότητα να αλλάζει την ταχύτητα και, είτε να παγώνει τον ρυθμό, είτε να πιέζει ασφυκτικά.

Με τις γραμμές σχετικά κοντά και «όπλο» το πολύ καλό κλίμα, οι Γάλλοι δεν έχουν παίκτες-βεντέτες, αφού ακόμη και ο Καρίμ Μπενζεμά κινείται τόσο έξω από την περιοχή, όσο και στις πτέρυγες, προκειμένου να υπηρετήσει το σύστημα του προπονητή του.

Από την πλευρά τους, οι Ελβετοί διακρίνονται για την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, την πειθαρχία και την υπομονή που δείχνουν στο παιχνίδι τους, δεδομένα που δυσκολεύουν κάθε αντίπαλο. Με τον Σακίρι σε ρόλο ηγέτη, να παίζει τόσο στα άκρα, όσο και στον άξονα, περιμένουν την κατάλληλη στιγμή, μέχρι να τους βγει κάποιος αυτοματισμός ή να δημιουργηθεί κενός χώρος, έτσι ώστε να απειλήσουν την αντίπαλη άμυνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελβετία έχει να νικήσει την Γαλλία από το 1992 και την «φιλική» νίκη με 2-1, όπως και το επιπλέον κίνητρο που θα έχουν οι «πετεινοί», καθώς όποιος σκοράρει θα γράψει το όνομα του δίπλα στο 100ο γκολ της Γαλλίας σε Μουντιάλ.

Σε 36 αγώνες των δύο ομάδων, η Γαλλία μετρά 15 νίκες, η Ελβετία 12 και εννέα αναμετρήσεις έχουν λήξει χωρίς νικητή, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΕΛΒΕΤΙΑ: 1.Μπενάλιο, 2.Λιχτστάινερ, 5.Βον Μπέργκεν, 20.Τζουρού, 13.Ροντρίγκες, 8.Ινλέρ, 11.Μπεχράμι, 23.Σακίρι, 10.Τζάκα, 14.Στόκερ, 18.Μεχμέντι.

ΓΑΛΛΙΑ: 1.Γιορίς, 2.Ντεμπισί, 4.Βαράν, 5.Σακό, 3.Εβρά, 6.Καμπαγέ, 8.Βαλμπιενά, 14.Ματουϊντί, 19.Πογκμπά, 10.Μπενζεμά, 9.Ζιρού.

Με σκοπό να διατηρήσουν τις ελπίδες τους Ονδούρα και Ισημερινός

Ενώ Ονδούρα και Ισημερινός ολοκληρώνουν τους αγώνες του ομίλου (01:00), με τον νικητή να μένει έστω και τυπικά ζωντανός στη μάχη της πρίκρισης στους «16». Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη χωρητικότητας 39.631 θεατών «Baixada Αrena» της Κουριτίμπα, με διαιτητή τον Αυστραλό, Μπέντζαμιν Ουίλιαμς.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττα στην πρεμιέρα, με τον Ισημερινό να δείχνει σαφώς καλύτερη εικόνα στην αναμέτρηση με την Ελβετία, όπου ηττήθηκε με 2-1 στο τελευταίο λεπτό, αν και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ. Αντίθετα, η Ονδούρα αντιστάθηκε στους Γάλλους μέχρι να δεχθεί το πρώτο γκολ και στη συνέχεια, απλά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

Με βάση τα όσα έδειξαν οι δυο ομάδες στον πρώτο αγώνα, ο Ισημερινός έχει προβάδισμα για την νίκη, καθώς μπορεί να παίζει χωρίς ιδιαίτερη πειθαρχία και συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα, ωστόσο έχει τους παίκτες να δημιουργήσουν φάσεις στην αντίπαλη εστία. Από την πλευρά τους, οι παίκτες της Ονδούρας βασίζονται κυρίως στη δύναμη και στην αμυντικογενή τακτική.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΟΝΔΟΥΡΑ: 18.Βαγιαδάρες, 21.Μπεκελες, 5.Μπερνάρντες, 3.Φιγκερόα, 7.Ιζαγκίρε, 17.Ναχάρ, 14.Γκαρσία, 19.Γκαρίδο, 15.Εσπινόζα, 11.Μπένγκτσον, 13.Κόστλι.

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ:
22.Ντομίνγκες, 4.Παρέδες, 2.Γκάγκουα, 3.Εράσο, 10.Αγιόβι, 16.Αντόνιο Βαλένσια, 23.Κρουέσο, 6.Νομπόα, 7.Μοντέρο, 13.Ενερ Βαλένσια, 11.Καϊσέδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024