Τους υψηλόβαθμους των ΑΕΙ φλερτάρουν τα ιδιωτικά κολέγια
Κομμάτι από την πίτα των υψηλόβαθμων υποψηφίων που εισάγονται σε σχολές μεγάλης ζήτησης αλλά μακριά από τον τόπο διαμονής τους διεκδικούν τα ελληνικά κολέγια. «Όπλο» τους είναι η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων που χορηγούν τα πανεπιστήμια του εξωτερικού με τα οποία συνεργάζονται. Στο υψηλό κόστος ζωής ενός φοιτητή μακριά από τόπο διαμονής απαντούν με υποτροφίες.
Κομμάτι από την πίτα των υψηλόβαθμων υποψηφίων που εισάγονται σε σχολές μεγάλης ζήτησης αλλά μακριά από τον τόπο διαμονής τους διεκδικούν τα ελληνικά κολέγια. «Όπλο» τους είναι η επίσημη πλέον αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων που χορηγούν τα πανεπιστήμια του εξωτερικού με τα οποία συνεργάζονται.
Στο υψηλό κόστος ζωής ενός φοιτητή μακριά από τόπο διαμονής απαντούν με υποτροφίες επιδοτώντας ακόμα και σε ποσοστό 75% τις σπουδές τους.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που φέρνουν στο σχετικό τους ρεπορτάζ Τα Νέα της Πέμπτης: Ένας υποψήφιος από την Αθήνα που πέρασε στη Νομική Θράκης θα χρειαστεί περίπου 8-10.000 ευρώ το χρόνο για να σπουδάσει και να ζήσει.
Αν απευθυνθεί όμως στο κολέγιο που του δίνει υποτροφία (αφού έχει συγκεντρώσει 18.000 μόρια), θα χρειαστεί λιγότερα από 3.000 ευρώ και δεν θα απομακρυνθεί από το σπίτι του.
* Διαβάστε αναλυτικά στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο δρόμο προς το ψηφιακό ευρώ – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές
- Στο WNBA η Μαριέλλα Φασούλα: Υπέγραψε rookie συμβόλαιο με τις Γκόλντεν Στέιτ Βάλκιρις
- Άγχος με το «καλημέρα»; Δέκα τρόποι που μπορούν να δώσουν τη λύση
- Αρτέμιδα: «Έβαλε πρώτη και έφυγε, δεν σταμάτησε πουθενά» λέει ο 18χρονος που τραυματίστηκε στο τροχαίο
- Μυθική στιγμή: Διαιτητής είχε ξεχάσει τις κάρτες και το κατάλαβε μετά το πρώτο 20λεπτο! (vid)
- Ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών θα ξεκινήσει στις 5μμ, λέει ο Τραμπ – Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου
