Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μουντιάλ ημέρα #9: Ο Λουκάς Βύντρα και η αλλεργία του στα μικρόφωνα

Μουντιάλ ημέρα #9: Ο Λουκάς Βύντρα και η αλλεργία του στα μικρόφωνα

Ο Λουκάς Βύντρα είναι από τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που δεν τους λες και… δημοσιογραφικούς. Το αντίθετο μάλιστα. Πρέπει να πρόκειται για τον πιο αντιδημοσιογραφικό παίκτη στην ιστορία του αθλήματος, μπορεί και του αθλητισμού γενικότερα.

Ο Λουκάς Βύντρα είναι από τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που δεν τους λες και… δημοσιογραφικούς. Το αντίθετο μάλιστα. Πρέπει να πρόκειται για τον πιο αντιδημοσιογραφικό παίκτη στην ιστορία του αθλήματος, μπορεί και του αθλητισμού γενικότερα.

Προσέξτε, δεν είναι καμιά βεντέτα, ούτε το παίζει δύσκολος γιατί νιώθει κάποια απέχθεια για τους δημοσιογράφους. Εξαιρετικό παιδί είναι και όσα χρόνια αγωνίζεται ουδέποτε έχει απασχολήσει, είτε με την εξωαγωνιστική συμπεριφορά του, είτε για κάποια ακραία αντίδρασή του σε προπονήσεις ή για όσα άκουγε από οπαδούς του Παναθηναϊκού. Και πιστέψτε με είχε πολλές αφορμές για να αντιδράσει.

Αυτό το οποίο έχει ο Λουκάς ωστόσο είναι μια τρομακτική αντιπάθεια για τα μικρόφωνα. Πιθανώς αυτή η απέχθεια πηγάζει από την ανασφάλειά του ότι δεν μιλάει καλά ελληνικά (γεννήθηκε στην Τσεχία). Κάτι όμως που δεν ισχύει όπως έχουν διαπιστώσει όλοι όσοι έχουν συνομιλήσει μαζί του εκτός «αέρα». Μια χαρά τα μιλάει τα ελληνικά και μια χαρά σκέψη έχει και χιουμορίστας είναι. Γνώμη όμως δεν αλλάζει…

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια στο Τριφύλλι απέφευγε όπως ο διάολος το λιβάνι τις δηλώσεις. «Ας μιλήσει κάποιος άλλος» ήταν μια από τις πιο κλασικές ατάκες του έξω από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ακόμη κι αν ο ίδιος είχε σκοράρει και ήταν στους διακριθέντες.

Από ένα σημείο και μετά, γνωρίζοντας την αντίδρασή του, οι ρεπόρτερ τού ζητούσαμε μια δήλωση μετά τα παιχνίδια μόνο και μόνο για να δούμε την ίδια χαρακτηριστική γκριμάτσα στο πρόσωπό του. Γελούσε, γελούσαμε και έφευγε χωρίς να μας πει το παραμικρό πέρα από το άλλο κλασικό «τόσους παίκτες έχει η ομάδα».

Ο Λουκάς έφυγε από την Ελλάδα, πήγε στην Ισπανία όπου αγωνίζεται με επιτυχία στη Λεβάντε, αλλά συνήθειες δεν άλλαξε, όπως άλλοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι επιστρέφοντας από το εξωτερικό έγιναν λαλίστατοι και σαφώς πιο δημοσιογραφικοί απ’ ό,τι ήταν προτού φύγουν. Προχθές στο Αρακαζού ήρθε η σειρά του (ακολουθείται με βάση τα νούμερα στις φανέλες των διεθνών) για να μιλήσει στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου και πάλι όλοι μας (ακόμη κι ο ίδιος) είχαμε το ίδιο χαμόγελο σκεπτόμενοι τους τρόπους που επρόκειτο να χρησιμοποιήσει για να πει δημόσια όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις.

Ακόμη και η ατάκα του υπεύθυνου επικοινωνίας της Εθνικής που είπε ότι «θα ξαναδείτε τον Λουκά σε τέσσερα χρόνια πάλι» ήταν ενδεικτική του τι επακολούθησε…

Ερωτηθείς για την αρνητική παράδοση που έχει η Ελλάδα απέναντι σε ασιατικές ομάδες είπε: «Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε», ενώ σε ερώτηση για τα πέντε γκολ που δέχθηκε η Ισπανία απάντησε: «Να δω τι θα γινόταν αν τρώγαμε εμείς πέντε γκολ». Οταν κάποιος Ιάπωνας… τόλμησε να ρωτήσει για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την Ιαπωνία, το πήγε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας: «Να φωνάξουμε τον προπονητή από δίπλα για να σας πει», κι όταν κάποιος άλλος του ζήτησε να ονοματίσει τους παίκτες που ξεχωρίζει από τους Μπλε Σαμουράι «ντρίμπλαρε» λέγοντας: «Δεν θέλω να σταθώ σε κάποιον παίκτη συγκεκριμένα. Η Ιαπωνία είναι καλή ομάδα».

Το κοντέρ τερμάτισε ωστόσο όταν του ζητήθηκε να πει τι θα κρατούσε και τι θα πετούσε από το παιχνίδι με την Κολομβία. Εσκυψε για λίγο το κεφάλι, το ξανασήκωσε, μας κοίταξε, χαμογέλασε (σας να μας έλεγε τώρα να δείτε τι σας έχω) και είπε: «Θα κρατήσουμε τα καλά και θα πετάξουμε τα αρνητικά»…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024