Νέα μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων της Fed
Η Fed αποφάσισε για πέμπτη συνεχόμενη φορά να μειώσει τη νομισματική της υποστήριξη στην οικονομία των ΗΠΑ, διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητα τα επιτόκιά της. Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) θα μειώσει κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια τις ενέσεις ρευστότητας ώστε να πέσουν στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια μηνιαίως.
Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αποφάσισε για πέμπτη συνεχόμενη φορά να μειώσει τη νομισματική της υποστήριξη στην οικονομία των ΗΠΑ, διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητα τα επιτόκιά της.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) θα μειώσει κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια τις ενέσεις ρευστότητας ώστε να πέσουν στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια μηνιαίως, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Η Fed αναθεώρησε παράλληλα προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη για τις ΗΠΑ το 2014, έπειτα από έναν δριμύ χειμώνα που μπλόκαρε τη δραστηριότητα.
Το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται, σύμφωνα με τις νέες οικονομικές προβλέψεις της Fed, να έχει αυξηθεί κατά 2,1% ως 2,3% στα τέλη του 2014 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το οποίο σηματοδοτεί μια σαφή υποχώρηση σε σχέση με την πρόβλεψη που είχε κάνει τον Μάρτιο ότι η άνοδος αυτή θα κυμαινόταν μεταξύ 2,8% και 3,0%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στα νότια της χώρας – Τρομακτικά βίντεο
- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για «πραξικόπημα» στη Βολιβία, κατά του κεντροδεξιού προέδρου Πας
- Η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία δεν έχει ματαιωθεί, λέει ο Βανς
- Νορβηγία: Έκκληση των πρωθυπουργών της Ινδίας και των σκανδιναβικών χωρών υπέρ της πολυμερούς συνεργασίας
