Κουκουλόπουλος: Επαναδιαπραγμάτευση για μικρή ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ
Η λεγόμενη «μικρή» ΔΕΗ και οι αποκρατικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μπορεί να είναι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος.
Η λεγόμενη «μικρή» ΔΕΗ και οι αποκρατικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μπορεί να είναι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος.
«Μετά το άτυπο δημοψήφισμα (σ.σ. για την ΕΥΑΘ) -δεν ήταν νομότυπο, βέβαια, αλλά ψήφισαν 300.000 άνθρωποι- δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης;» είπε χαρακτηριστικά.
«Η κυβέρνηση με αιχμή την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ένα ξανακοίταγμα των αποκρατικοποιήσεων (διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία και καθένας το αντιλαμβάνεται… διότι δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια…), πρέπει εσωτερικά, πρώτα απ’ όλα, να συμφωνήσει και να βάλει πάνω στο τραπέζι σημεία που πρέπει να αλλάξουν και δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του δημοσιονομικού προγράμματος ταυτόχρονα… Δεν νομίζω ότι κανείς λογικός άνθρωπος λέει να αναιρέσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που πετύχαμε με τις θυσίες του λαού» πρόσθεσε ο κ. Κουκουλόπουλος.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε, επίσης, ότι με τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, η χώρα απέκτησε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και πως πλέον πρέπει «να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής».
«Υπάρχει ζήτημα ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού προγράμματος που πρέπει να λάβει υπόψη του και το αποτέλεσμα των εκλογών και τα μηνύματα που εστάλησαν σε όλους μας» ανέφερε και πρόσθεσε πως αν και «είναι παρακινδυνευμένο αυτό» με επιχειρήματα οι δανειστές μπορούν να πεισθούν.
«Όσες φορές είχαμε αιτιολογημένη την πρότασή μας, εμείς βρήκαμε ‘ευήκοα ώτα’. Στο κάτω-κάτω, ‘ευήκοα ώτα’ πρέπει να βρεθούν στην πολιτική ηγεσία που προΐσταται της αντιπροσωπείας της τρόικας» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τροχαία: Ειδική επιχείρηση στη Δυτική Αττική – Αφαιρέθηκε το δίπλωμα από 38 οδηγούς
- Οι Χούθι μπορεί να μπουν στον πόλεμο ακόμα και την Δευτέρα, υποστηρίζουν ισραηλινές πηγές
- Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα – Πώς υπολογίζεται
- Όλα τα άλματα του Καραλή στον τελικό του Παγκοσμίου Κλειστού στίβου του Τορούν (vids)
- Αυτά είναι τα μετάλλιά που έχει κατακτήσει ο Εμμανουήλ Καραλής σε επίπεδο ανδρών
- «Φοβόμουν» – Η Ντενίζ Ρίτσαρντς δημοσιεύει φωτογραφίες «πριν και μετά» το λίφτινγκ