Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Fiesta Red & Black Edition 140 PS: Με τον ισχυρότερο

Ford Fiesta Red & Black Edition 140 PS: Με τον ισχυρότερο «χιλιάρη»… ever

Με την ισχυρότερη, μέχρι σήμερα, έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα των 999 κ.εκ. εφοδιάζονται τα Fiesta Red & Black Edition, συνδυάζοντας τους 140 ίππους με πλήθος αναβαθμίσεων και στα υπόλοιπα μηχανικά τους μέρη.


Τον ισχυρότερο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας ενός λίτρου διαθέτει πλέον στην γκάμα του το πρόσφατα ανανεωμένο Ford Fiesta.

Ο λόγος για τις εκδόσεις Red και Black Εdition, οι οποίες πέρα από την αυξημένη ισχύ του EcoBoost κινητήρα των 999 κ.εκ. και τη διχρωμία στο αμάξωμά τους, έχουν να παρουσιάσουν πλήθος αναβαθμίσεων που υπόσχονται ακόμη πιο συναρπαστική οδική συμπεριφορά.

Η αρχή γίνεται από το εξωτερικό τμήμα των εν λόγω Fiesta, όπου ξεχωρίζουν οι σπορ προφυλακτήρες, τα πλαϊνά skirts, η πίσω αεροτομή και οι σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16 ιντσών.

Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό, ωστόσο, ο πρώτος λόγος εξακολουθεί να ανήκει στον «χιλιάρη» κινητήρα τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού.

Για την αύξηση της ισχύος στους 140 ίππους απαιτήθηκε ο επαναπρογραμματισμός της μονάδας ελέγχου υπερπλήρωσης του υπερσυμπιεστή καυσαερίων, του χρονισμού των βαλβίδων και της απόκρισης του γκαζιού, ενώ νέος είναι και ο εναλλάκτης νερού-αέρα.

Παράλληλα, τροποποιήθηκε η κλιμάκωση του πεντατάχυτου μηχανικού κιβωτίου, οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων, όπως άλλωστε και η λειτουργία υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τις βελτιωμένες επιδόσεις, καθώς οι δύο νέες εκδόσεις του Ford Fiesta επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα και η τελική τους ταχύτητα αγγίζει τα 201 χλμ./ώρα.

Αντιστοίχως, η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά τα 4,5 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 104 γρ./χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024