Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κένυα: Οι ισλαμιστές αντάρτες συνεχίζουν να σκορπούν το θάνατο

Κένυα: Οι ισλαμιστές αντάρτες συνεχίζουν να σκορπούν το θάνατο

Ένοπλοι ισλαμιστές που συνδέονται με τους σομαλούς αντάρτες της αλ Σεμπάμ σκότωσαν στη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον 15 ανθρώπους σε νέα επίθεση σε χωριό κοντά στο τουριστικό θέρετρο Μπεκετόνι. Μία μέρα νωρίτερα, οι ισλαμιστές είχαν σκοτώσει άλλα 48 άτομα στο Μπεκετόνι. Διαφορετική άποψη για την ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών έχει ο πρόεδρος της χώρας.

Ένοπλοι ισλαμιστές που συνδέονται με τους σομαλούς αντάρτες της αλ Σεμπάμ σκότωσαν στη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον 15 ανθρώπους σε νέα επίθεση που εξαπέλυσαν κοντά στο τουριστικό θέρετρο Μπεκετόνι.

Ο συντονιστής του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή, Μουανάισα Χαμίσι, δήλωσε στο Reuters ότι το βράδυ της Δευτέρας ένοπλοι που συνδέονται με την αλ Κάιντα εξαπέλυσαν επίθεση στο Πορομόκο κοντά στο Μπεκετόνι, που βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή μεταξύ της Μομπάσα και της σομαλικής μεθορίου στα βόρεια.
{{{ map }}}
«Καταδικάζουμε τις δολοφονίες και την τελευταία επίθεση σήμερα κατά την οποία 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σπίτια πυρπολήθηκαν» είπε ο ίδιος αναφερόμενος στη νέα επίθεση στο χωριό Πορομόκο.

Η πόλη Μπεκετόνι βρίσκεται στην ηπειρωτική Κένυα, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του νησιού Λαμού, δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.

Η Παλιά Πόλη του Λαμού έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, ενώ το ίδιο το Μπεκετόνι προσελκύει κυρίως κενυάτες επισκέπτες.

Ο πρόεδρος της Κένυας δήλωσε ότι για τις επιθέσεις δεν ευθύνονται οι σομαλοί αντάρτες, αλλά «εγχώρια πολιτικά δίκτυα».

«Η επίθεση στο Λαμί ήταν επεισόδιο εθνοτικής βίας εναντίον της κενυατικής κοινότητας, το οποίο ήταν καλά σχεδιασμένο και ενορχηστρωμένο και είχε πολιτικά κίνητρα» δήλωσε σε διάγγελμα ο Ουχούρου Κενυάτα.

«Δεν επρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση της αλ-Σεμπάμπ. Στοιχεία δείχνουν πως ντόπια πολιτικά δίκτυα είναι αναμιγμένα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του εγκλήματος μίσους. Επωφελήθηκε επίσης το καιροσκοπικό δίκτυο άλλων εγκληματικών συμμοριών» τόνισε ο ίδιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024