Για απόπειρα κατάργησης των πειθαρχικών συμβουλίων κατηγορούν οι φαρμακοποιοί την κυβέρνηση
Για απαξίωση του χώρου του φαρμάκου κατηγορεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής την κυβέρνηση, με αφορμή άρθρο που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και προβλέπει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων των φαρμακευτικών συλλόγων.
Για απαξίωση του χώρου του φαρμάκου κατηγορεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής την κυβέρνηση, με αφορμή άρθρο που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και προβλέπει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων των φαρμακευτικών συλλόγων.
Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής υποστηρίζει ότι με το άρθρο αυτό που συζητείται σήμερα, Τρίτη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καταργούνται ουσιαστικά τα Πειθαρχικά Συμβούλια των Φαρμακευτικών Συλλόγων «αφήνοντας ελεύθερη την ασυδοσία και την οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά να αλώσει ότι έχει απομείνει ακέραιο στον κλάδο μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Ενώ μέχρι σήμερα στα Πειθαρχικά Συμβούλια προεδρεύει εν ενεργεία δικαστικός (Πρωτοδίκης ορισμένος από τα κράτος), με αυτό το άρθρο αντικαθίσταται, με διορισμένο υπάλληλο της Περιφέρειας και χρέη Δικαστού αναλαμβάνει ο πρόεδρος του εκάστοτε Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος θα πρέπει να παραπέμπει κατά την κρίση του, να συντάσσει κατηγορητήρια, να αντιμετωπίζει δικηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, να γνωρίζει όλους τους νόμους και να αποδίδει δικαιοσύνη.
«Είναι ντροπή για μια κοινωνία που ενώ δηλώνει ότι θέλει να εφαρμόζει τους δημοκρατικούς θεσμούς, να τους καταργεί. Οι πολίτες της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι αν νομοθετηθεί αυτό το άρθρο, η οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά των φαρμακοποιών θα είναι πλέον εκτός της ευθύνης των φαρμακευτικών συλλόγων», καταλήγει η ανακοίνωση.
health.in.gr
- Τρίκαλα: Στον ανακριτή σήμερα ο 86χρονος που σκότωσε τον αδελφό του
- Χωρίς Νεϊμάρ η Βραζιλία στο φιλικό κόντρα στην Αίγυπτο
- Χαλκίδα: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει συμμορία εκβιαστών σε αμόκ να τα κάνει γυαλιά καρφιά σε μπαρ
- Η καρατόμηση του Σιδηρόπουλου και οι συμπτώσεις που βγάζουν μάτια
- Η Νάτασα Θεοδωρίδου μας προσκαλεί σε μια μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο
- Shein – Temu – AliExpress: Τέλος στα «τζάμπα» μικροδέματα από την Κίνα – Ο Ιούλιος των τελωνειακών δασμών
- Απάτη με μήνυμα που «μοιάζει» να έρχεται από το gov.gr
- Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε 4.000 επιχειρήσεις – Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442