Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση 53% των οικογενειών που απευθύνθηκαν στα Παιδικά Χωριά SOS

Αύξηση 53% των οικογενειών που απευθύνθηκαν στα Παιδικά Χωριά SOS

Αύξηση 53% του αριθμού των οικογενειών που εξυπηρετήθηκαν στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας κατέγραψαν τον τελευταίο χρόνο τα Παιδικά Χωριά SOS. Στα έξι Κέντρα Στήριξης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Καλαμάτα και Κομοτηνή εξυπηρετήθηκαν μέσα στο χρόνο αυτό συνολικά 1.292 οικογένειες, τη στιγμή που το 2013 ο αριθμός τους έφτανε τις 844.

Αύξηση 53% του αριθμού των οικογενειών που εξυπηρετήθηκαν στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας κατέγραψαν τον τελευταίο χρόνο τα Παιδικά Χωριά SOS.

Στα έξι Κέντρα Στήριξης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Καλαμάτα και Κομοτηνή, τα οποία λειτουργούν με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εξυπηρετήθηκαν μέσα στο χρόνο αυτό συνολικά 1.292 οικογένειες, τη στιγμή που το 2013 ο αριθμός τους έφτανε τις 844.

Το 30%-35% των ωφελούμενων οικογενειών είναι μονογονεϊκές, ενώ ένα 15% αποτελούν οι πολύτεκνες οικογένειες.

Στο Κέντρο Στήριξης της Αθήνας το 65% είναι Έλληνες και το 35% αλλοδαποί, ενώ στα υπόλοιπα Κέντρα σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Καλαμάτα και Κομοτηνή είναι κατά 85% Έλληνες και κατά 15% αλλοδαποί.

Από τους εξυπηρετούμενους, το 80% – 85% έχασαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της κρίσης και προέρχονται από τα χαμηλά- μικρομεσαία εισοδήματα και τείνουν στην κατάσταση του μακροχρόνια ανέργου.

«Οκτώ στους 10 εξυπηρετούμενους στα Κέντρα Στήριξης έχασαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της κρίσης. Πρόκειται για οικογένειες που προέρχονται από τα χαμηλά – μικρομεσαία εισοδήματα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των Παιδικών Χωριών SOS, Στέργιος Σιφνιός.

Αυτό που διαπίστωσαν οι υπεύθυνοι των Κέντρων Στήριξης είναι ότι φέτος οι γονείς είχαν ως πρώτη τους προτεραιότητα την εκπαιδευτική υποστήριξη των παιδιών τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν, καταγράφηκε αύξηση 66% των παιδιών που έλαβαν μαθησιακή υποστήριξη σε σχέση με το 2013.

«Γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, για οικογένειες της τοπικής κοινότητας με παιδιά σχολικής ηλικίας και χαμηλό εισόδημα. Πιλοτικά έχει ξεκινήσει σε δύο Κέντρα Στήριξης – Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη – αλλά ευελπιστούμε από τη νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει και στην Αθήνα» πρόσθεσε ο Στέργιος Σιφνιός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024