Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις συλλήψεις για απάτες με φωτοβολταϊκά

Τρεις συλλήψεις για απάτες με φωτοβολταϊκά

Τρία άτομα που εξαπατούσαν ιδιώτες, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά με το πρόσχημα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων, συνελήφθησαν στην Αττική.

Τρία άτομα που εξαπατούσαν ιδιώτες, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά με το πρόσχημα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων, συνελήφθησαν στην Αττική.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, 41, 45 και 47 ετών, οι οποίοι που δρούσαν σε περιοχές της Κηφισιάς, της Αθήνας και του Μαρκόπουλου. Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία αφορά συνολικά έξι άτομα, εκ των
οποίων οι πέντε εμφανίζονταν ως διοικούντες την εμπλεκόμενη ανώνυμη
εταιρεία και ο έκτος ήταν λογιστής.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει εξιχνιάσει 17 περιπτώσεις απάτης με λεία άνω των 600.000 ευρώ και φοροδιαφυγή 1,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα από τα μέλη της σπείρας παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος ανώνυμης εταιρείας που λειτουργούσε από το 2010 και αναλάμβανε την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, εισπράττοντας από ιδιώτες μεγάλα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, χωρίς ουδέποτε να ξεκινήσουν τα υποτιθέμενα έργα.

Τα γραφεία της εταιρείας είχαν διακόψει τη λειτουργία τους, αιφνιδίως και απροειδοποίητα, ενώ παράλληλα είχε ενοικιαστεί άλλος επαγγελματικός χώρος στο Νέο Ψυχικό, σε διεύθυνση άγνωστη στους πελάτες της εταιρείας. Μοναδική μέτοχος της εταιρείας διαπιστώθηκε ότι είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, με έδρα στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και οι αρμόδιες ΔΟΥ θα ενημερωθούν για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024