Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που γρονθοκόπησε στο κεφάλι καθαρίστρια

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε την Παρασκευή ο αστυνομικός των ΜΑΤ που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά με γροθιά στο κεφάλι, από πίσω, καθαρίστρια στα επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών. «Δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας. Οφείλουμε μια συγγνώμη σε αυτές τις εργαζόμενες γυναίκες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε την Παρασκευή ο αστυνομικός των ΜΑΤ που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά με γροθιά στο κεφάλι, από πίσω, καθαρίστρια στα επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο αστυνομικός εντοπίστηκε έπειτα από την έρευνα που έγινε στα ΜΑΤ, με αφορμή το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο φαίνεται την ώρα που χτυπάει την καθαρίστρια.

Σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: «Δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές.

» Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ δίπλα στους αστυνομικούς, αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών».

ΔΗΜΑΡ: Οφείλουν μία συγγνώμη

«Αντιμέτωπες με την ανεργία και την ανέχεια, χωρίς δουλειά και προοπτική, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έρχονται πλέον καθημερινά πρόσωπο με πρόσωπο και με τον αυταρχισμό των ΜΑΤ» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Στην ίδια ανακοίνωση επίσης τονίζεται ότι «η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων οφείλουν, πέραν των πειθαρχικών διώξεων και των όποιων ΕΔΕ, για χρήση αστυνομικής βίας, μια συγγνώμη σε αυτές τις εργαζόμενες γυναίκες για τη μεταχείριση που τους επεφύλαξε συνολικά η Πολιτεία».

ΑΔΕΔΥ: Έχουν το δίκιο με το μέρος τους

Συγκέντρωση συμπαράστασης για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που συνεχίζουν την κινητοποίησή τους στην οδό Καραγεώργη Σερβίας πραγματοποίησαν στις 14:00 δεκάδες στελέχη της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 13:30 έως τη λήξη του ωραρίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έχουν το δίκιο με το μέρος τους και θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την επαναπρόσληψή τους», ενώ καλεί «όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με ψηφίσματα και με την παρουσία τους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024