Αντιδράσεις φέρνει η απόφαση ίδρυσης τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ
Έντονες αντιδράσεις σε εκκλησιαστικούς, αλλά και εθνικιστικούς κύκλους έχει προκαλέσει, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, η απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει στην ίδρυση κατεύθυνσης Μουσουλμανικών / Ισλαμικών Σπουδών στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έντονες αντιδράσεις σε εκκλησιαστικούς, αλλά και εθνικιστικούς κύκλους έχει προκαλέσει η απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει στην ίδρυση κατεύθυνσης Μουσουλμανικών / Ισλαμικών Σπουδών στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, η συγκεκριμένη κίνηση που που προωθείται με την συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Εξωτερικών, εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης του οπλοστασίου της κυβέρνησης, ώστε να ικανοποιήσει πάγια αιτήματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, αλλά και να περιοριστεί η παρέμβαση της Αγκυρας, η οποία κατάφερνε διαχρονικά να δημιουργεί παράλληλες δομές εκπαίδευσης απομονώνοντας τους μειονοτικούς.
Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση είναι η αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ προς τον υπουργό Παιδείας, τον πρύτανη του ΑΠΘ, αλλά και τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο.
Ο τελευταίος, μάλιστα, μίλησε κατά της ίδρυσης του τμήματος σε κήρυγμά του, λέγοντας ότι «δεν θέλομε Ισλάμ μες στο Πανεπιστήμιο, διότι εκεί… θα χυθεί αίμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κώστας Τσουκαλάς: Η αντίφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής
- Μετάνιωσε ο Νεϊμάρ για το επεισόδιο με τον γιο του Ρομπίνιο: «Ξεπέρασα τα όρια»
- Παλαιό Φάληρο: Σχολικό λεωφορείο τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση καταπατά το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη και εκθέτει την Ελλάδα
- «Οι Κινέζοι έφτιαξαν ΑΣΕΠ τον έβδομο αιώνα μ.Χ.»
- Η μεγάλη αλλαγή του ΜακΚίσικ: Γιατί εκτελεί βολές από την άκρη της γραμμής (pic, vids)
- «Σύμφωνο Επενδύσεων και Θέσεων Εργασίας» πρότεινε στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλαδας
- Ανδρουλάκης: Manual Μητσοτάκη να πετά τις δικογραφίες στον κάδο των αχρήστων – Αξιακή η μάχη των εκλογών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442