Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
weather-icon 19o
F1 – Ferrari: Σε βάθος χρόνου η ανάκαμψη

F1 – Ferrari: Σε βάθος χρόνου η ανάκαμψη

Τη συνέχιση των προσπαθειών εξέλιξης του μονοθεσίου που θα οδηγήσουν, έστω και την επόμενη αγωνιστική σεζόν, στην πολυπόθητη ανάκαμψη, επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες σύμφωνα με τους F. Alonso και K. Raikkonen.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Τη σημαντικότητα εκπόνησης ενός μακροπρόθεσμου πλάνου ανάκαμψης της Ferrari επεσήμαναν με δηλώσεις του οι F. Alonso και K. Raikkonen.

Αν και η ιταλική ομάδα θα έχει στη διάθεσή της στο GP Καναδά την αναβαθμισμένη F14 T, οι οδηγοί της ιταλικής ομάδας θεωρούν πως αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι το τι θα συμβεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

“Ανεξάρτητα από αυτά που θα μας προσφέρουν οι αναβαθμίσεις, θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και προς τις δύο κατευθύνσεις αυτή τη χρονιά, γιατί θα πρέπει να διεκδικήσουμε σημαντικά πράγματα, όπως η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών αλλά και να προετοιμαστούμε και για την επόμενη σεζόν”.

“Δεν θα πρέπει να κάνουμε κάτι αυτή τη χρονιά που θα περιορίσει τις δυνατότητες του μονοθεσίου της επόμενης σεζόν. Χρειάζεται να συνεχίσουμε την εξέλιξη το 2014 γιατί πολλά πράγματα θα μεταφερθούν στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς”.

“Ωστόσο, αν απαιτείται κάποια θεμελιώδης αλλαγή για το project του 2015 που χρειάζεται αρκετό χρόνο, τότε προφανώς θα πρέπει να βρούμε αυτόν τον χρόνο. Δεν με ανησυχεί αυτό, για να είμαι ειλικρινής”.

“Από την άφιξη του M. Mattiacci, νομίζω ότι τα πράγματα έχουν πάρει τη σωστή κατεύθυνση, έχει διορατικότητα και ξεκάθαρη προσέγγιση, θα γινόμαστε όλο και πιο ισχυροί”, δήλωσε ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής, θέτοντας τις προτεραιότητες για την ομάδα της Ferrari.

Στις βελτιώσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε το μονοθέσιο της Ferrari να γίνει ξανά ανταγωνιστικό, στάθηκε ο K. Raikkonen.

“Αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δεν είμαστε τόσο γρήγοροι όσο θα θέλαμε, θα πρέπει να τα λύσουμε αυτά”.

“Προφανώς θα είμαστε χαρούμενοι όταν ξεκινήσουμε να κερδίζουμε και δεν το κάνουμε. Συνεπώς υπάρχουν πράγματα τα οποία θα πρέπει να διορθώσουμε”.

“Ωστόσο υπάρχουν πολλά, μικρά πράγματα και ελπίζω πως όταν διορθωθούν θα βρεθούμε εκεί που επιθυμούμε, θα είναι πάντως μια αργή διαδικασία, δεν πρόκειται να συμβεί μέσα σε τρεις εβδομάδες”, δήλωσε ο K. Raikkonen, προσθέτοντας ότι είναι πολύ δύσκολο για όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Formula 1 να φτάσουν την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν στο επίπεδο της Mercedes AMG Petronas.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
Cookies