Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σάλος από δηλώσεις ινδού υπουργού ότι ο βιασμός «μπορεί να είναι σωστός»

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ινδία οι δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου -υπουργού από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος- που υποβαθμίζει τη φρίκη του βιασμού, λέγοντας: «μερικές φορές είναι σωστός, μερικές φορές είναι λάθος».

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ινδία οι δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου -υπουργού από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος- που υποβαθμίζει τη φρίκη του βιασμού, λέγοντας: «μερικές φορές είναι σωστός, μερικές φορές είναι λάθος».

Πολιτικός του κόμματος BJP του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, δήλωσε ότι ο βιασμός θεωρείται ότι διαπράχθηκε μόνο όταν έχει καταγγελθεί στην αστυνομία!

«Είναι ένα κοινωνικό έγκλημα που εξαρτάται από τους άνδρες και τις γυναίκες. Μερικές φορές είναι καλό, μερικές φορές λάθος» είπε ο Μπαμπουλάλ Γκαούρ, υπουργός Εσωτερικών στο κρατίδιο Μάντχια Μπραντές.

«Μέχρι να υπάρξει καταγγελία, δεν μπορεί να γίνει τίποτα» είπε.

Εν μέσω διεθνούς κατακραυγής και σοκ στην Ινδία για τον ομαδικό βιασμό δύο έφηβων κοριτσιών που βρέθηκαν κρεμασμένα, το κυβερνών κόμμα τήρησε αποστάσεις από τον αξιωματούχο, λέγοντας ότι εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις και όχι εκείνες του κόμματος.

Οι αξιωματούχοι του κρατιδίου Ουτάρ Μπραντές, όπου οι δύο εξαδέλφες 12 και 14 ετών βιάστηκαν και απαγχονίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν δεχθεί επικρίσεις επειδή δεν μετέβησαν στην περιοχή του συμβάντος και κατηγόρησαν τα μέσα ενημέρωσης ότ προβάλλουν υπερβολικά το περιστατικό.

Πάντως ο Μόντι, ο οποίος κατήγαγε μια ιστορική νίκη την προηγούμενη εβδομάδα στις βουλευτικές εκλογές, έχει μέχρι στιγμής παραμείνει σιωπηλός όσον αφορά τη διπλή δολοφονία και τον βιασμό των κοριτσιών στο χωριό Κάτρα Σαχαντατγκάντζ.

Ο πατέρας και ο θείος ενός εκ των θυμάτων δήλωσαν ότι προσπάθησαν να καταγγείλουν το έγκλημα στην τοπική αστυνομία, αλλά οι αστυνομικοί τους έδιωξαν. Για το έγκλημα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τρεις άνδρες, ενώ δυο αστυνομικοί κρατούνται καθώς φέρεται ότι προσπάθησαν να το συγκαλύψουν.

Αν και στην Ινδία καταγγέλλεται κατά μέσο όρο ένας βιασμός κάθε 21 λεπτά, οι παραλείψεις της αστυνομίας έχουν ως αποτέλεσμα πολλά τέτοια εγκλήματα να μην καταγγέλλονται ή να μην ερευνώνται σωστά, όπως επισημαίνουν οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει στη δημοσιότητα αρκετές περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων.

Μια γυναίκα στο Ουτάρ Πραντές υπέστη ομαδικό βιασμό, ενώ στη συνέχεια οι δράστες την ανάγκασαν να πιει οξύ και την στραγγάλισαν.

Μια ακόμη γυναίκα πυροβολήθηκε στο κεφάλι εξ επαφής στη βορειοανατολική Ινδία όταν προσπάθησε να αντισταθεί στους άνδρες που της είχαν επιτεθεί, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν έχει δηλώσει «ιδιαίτερα συγκλονισμένος» από τον βιασμό και τον φόνο των δύο κοριτσιών.

«Λέμε «όχι» στην καταστροφική και απορριπτική άποψη ότι «Τα αγόρια θα είναι αγόρια»» υπογράμμισε ο Μπαν σε μια ανακοίνωσή του αυτή την εβδομάδα σε μια σαφή αναφορά στη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Μουλάγιαμ Σινγκ Γιάνταβ.

Ο Μουλάγιαμ Σινγκ Γιάνταβ, επικεφαλής του τοπικού κόμματος Σαματζουάντι που κυβερνά το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, είχε δηλώσει σχετικά με την ποινή του θανάτου που προβλέπεται να επιβάλλεται σε βιαστές: «Τα αγόρια κάνουν λάθη. Θα απαγχονιστούν για έναν βιασμό;»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024