G7: Έτοιμη για επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία
Η ομάδα των G7 -των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών- ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εάν οι ταραχές στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας δεν τεθούν υπό έλεγχο. Για κυνισμό χωρις όρια μιλά ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντ.Μεντβέντεφ.
Η ομάδα των G7 -των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών- ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εάν οι ταραχές στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας δεν τεθούν υπό έλεγχο.
«Είμαστε προετοιμασμένοι να εντείνουμε τις στοχευμένες κυρώσεις και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο», δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ηγέτες της G7, μετά το τέλος της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι η Δύση θα ελέγξει «ξανά και ξανά» ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πρόοδος σχετικά με την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται κατά των αυτονομιστών.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία», είπε. «Εάν δεν υπάρξει πρόοδος στα ερωτήματα που έχουμε να λύσουμε, τότε είναι πιθανή η επιβολή ακόμα αυστηρότερων κυρώσεων».
Μόσχα: Κυνισμός χωρίς όρια
Έντονη ήταν η αντίδραση της Μόσχας στις αποφάσεις της G7. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε «κυνισμό χωρίς όρια» την υποστήριξη που εκφράσθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, από την G7 προς την ένοπλη επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον της φιλορωσικής εξέγερσης.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως στην τελετή της ορκωμοσίας του Πέτρο Ποροσένκο ως προέδρου της Ουκρανίας θα παραστεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο για συρροή προσφύγων στις ρωσικές περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία, ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ δήλωσε: «Η λεγόμενη G7 μιλά έπειτα απ’ αυτό για μετρημένες δράσεις του ουκρανικού στρατού εναντίον του ίδιου του λαού της Ουκρανίας. Πρόκειται για κυνισμό χωρίς όρια.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
- Σίνερ για την κατάκτηση του Wimbledon: «Αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά, πέρασα μία δύσκολη περίοδο»
- Ισαίος: Η γέφυρα μεταξύ Λυσία και Δημοσθένη
- Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν στο κεφάλι νεαρό με αεροβόλο όπλο
- Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Jurassic Park»
- Ο Ολυμπιακός τσεκάρει την περίπτωση του Πουλακίδα
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442