Ράλι στα ελληνικά ομόλογα μετά τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Ράλι στην αγορά ομολόγων συνόδευσε την απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει την ρευστότητα του ευρωσυστήματος με μη συμβατικά μέτρα, μείωση του βασικού επιτοκίου κύριων πράξεων αναχρηματοδότησης στο 0,15% και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων (-0,10%).
Ράλι στην αγορά ομολόγων συνόδευσε την απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει την ρευστότητα του ευρωσυστήματος με μη συμβατικά μέτρα, μείωση του βασικού επιτοκίου κύριων πράξεων αναχρηματοδότησης στο 0,15% και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων (-0,10%).
Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών η απόδοση του νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,10% από 6,47% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,40% να υποχωρήσει στο 4,70% από 5,04% που έκλεισε χθες.
Αντίστοιχα, η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου με το οποίο η Αθήνα βγήκε εκ νέου στις αγορές, η οποία κινείται αντιστρόφως ανάλογα της τιμής του, υποχώρησε στο 4,71%, καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.
Η εξέλιξη σημειώθηκε, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της αγοράς, ως απόρροια του αγοραστικού ενδιαφέροντος, γεγονός που οδήγησε την απόδοση σε αυτά τα νέα χαμηλά επίπεδα.
Σημειώνεται ότι κατά την τιμολόγησή του την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης η απόδοση βρισκόταν στο 4,90%, ενώ το ονομαστικό κουπόνι είναι στο 4,75%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442