Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάρος της δημοκρατίας η Πολωνία, λέει ο Ομπάμα κοιτώντας προς Ουκρανία

Φάρος της δημοκρατίας η Πολωνία, λέει ο Ομπάμα κοιτώντας προς Ουκρανία

«Σοφή επιλογή» χαρακτήρισε ο Ομπάμα τον Πέτρο Ποροσένκο για την προεδρία της Ουκρανίας μετά την πρώτη τους συνάντηση στη Βαρσοβία, λέγοντας πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στην τελετή για τα 25 χρόνια δημοκρατίας στην Πολωνία, χαρακτηρίζοντας τη χώρα «φάρο της δημοκρατίας» και παράδειγμα για την Ουκρανία.

«Σοφή επιλογή» χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Πέτρο Ποροσένκο για την προεδρία της Ουκρανίας μετά την πρώτη τους συνάντηση στη Βαρσοβία, λέγοντας πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το εάν οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο Ομπάμα δήλωσε μετά τη συνάντηση πως συζήτησε με τον Ποροσένκο τρόπους με τους οποίους οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων της τάξης και του στρατού, καθώς και σχέδια για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ουκρανίας από τη Ρωσία και την αποκατάσταση της ειρήνης και της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα.

«Στις συζητήσεις μου μαζί του ήταν ξεκάθαρο πως αντιλαμβάνεται τις ελπίδες του ουκρανικού λαού» ανέφερε ο Ομπάμα.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η Ουάσινγκτον έχει εγκρίνει από το Μάρτιο την παροχή 23 εκατ. δολαρίων που προορίζονται για δαπάνες στο πεδίο ασφάλειας.

Στη συνέχεια ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε στην ειδική τελετή για την επέτειο των 25 χρόνων από την πτώση του κομμουνισμού στην Πολωνία.

Ο Ομπάμα καταδίκασε και πάλι την ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και χαρακτήρισε την Πολωνία «φάρο της δημοκρατίας» και για την Ουκρανία.

«Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπουμε στις σκοτεινές τακτικές του 20ού αιώνα να ορίζουν τον 21ο αιώνα;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024