Πεδίο μάχης το Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία
Επιχείρηση με στόχο τις ομάδες των φιλορώσων ενόπλων στο Σλαβιάνσκ ξεκίνησαν οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού. Κάτοικοι και αντοποκριτές ξένων πρακτορείων μιλούν για σφοδρές συγκρούσεις, ενώ το Κίεβο είχε καλέσει τους αμάχους σε Σλαβιάνσκ και το κοντινό Κραματόρσκ να μην βγουν από τα σπίτια τους.
Επιχείρηση με στόχο τις ομάδες των φιλορώσων ενόπλων στο Σλαβιάνσκ ξεκίνησαν οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού. Κάτοικοι και αντοποκριτές ξένων πρακτορείων μιλούν για σφοδρές συγκρούσεις, ενώ το Κίεβο είχε καλέσει τους αμάχους σε Σλαβιάνσκ και το κοντινό Κραματόρσκ να μην βγουν από τα σπίτια τους.
«Ενεργή φάση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης είναι σε εξέλιξη γύρω από το Σλαβιάνσκ» έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook. «Ο ειρηνικός λαός του Σλαβιάνσκ, του Κραματόρσκ, του Κράσνι Λιμάν καλείται να αποφύγει να θέσει σε οποιοδήποτε κίνδυνο τη ζωή του, να μείνει στο σπίτι και να μην πλησιάζει σε σημεία όπου συγκεντρώνονται τρομοκράτες» συμπλήρωσε.
Κάτοικοι ανέφεαν ότι μαχητικά και στρατιωτικά ελικόπτερα εθεάθησαν να πετούν πάνω από το Σλαβιάνσκ την Τρίτη. Ανταποκριτής του Associated Press αναφέρει ότι ακούγονταν συνεχή πυρά τυφεκίων και μέσων του πυροβολικού.
Ο υπουργός Εσωτερικών είχε αναφέρει ότι «σφοδρότατες ανταλλαγές πυρών» σημειώθηκαν στην περιοχή Σεμενίβκα ύστερα από επίθεση αυτονομιστών με εκτοξευτήρα πυραύλων εναντίον αρμάτων του ουκρανικού στρατού. Πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν οδοφράγματα των ανταρτών.
Το Σλαβιάνσκ, προπύργιο της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία εδώ και σχεδόν δύο μήνες, είναι περικυκλωμένο από τις ουκρανικές δυνάμεις και πραγματοποιούνται συγκρούσεις και σποραδικές ανταλλαγές πυρών.
Στη γειτονική περιφέρεια του Λουχάνσκ, εκατοντάδες αντάρτες πραγματοποίησαν έφοδο τη Δευτέρα εναντίον των συνοριακών φρουρών που διήρκησε όλη την ημέρα προκαλώντας σύμφωνα με τους τελευταίους, οκτώ τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών και πέντε νεκρούς στις τάξεις των αυτονομιστών.
Η κατάσταση ηρέμησε το βράδυ και η νύχτα ήταν ήσυχη, δήλωσαν οι συνοριακοί φρουροί σε ανακοίνωσή τους. Ωστόσο οι αυτονομιστές παραμένουν ανεπτυγμένοι γύρω από τη μονάδα των συνοριακών φρουρών, προκαλώντας φόβο για νέα έφοδο.
Εξάλλου, έκρηξη χθες προκάλεσε υλικές ζημιές στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης του Λουχάνσκ, αρχηγείο των αυτονομιστών, οι οποίοι έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς και απέδωσαν την έκρηξη σε πυρά ουκρανικού μαχητικού αεροσκάφους. Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από τον χειρισμό εκρηκτικών από τους ίδιους τους αυτονομιστές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
- Σεισμός «ταρακούνησε» την Κάρπαθο
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε οχήματα και παρέσυρε πεζούς- Συνελήφθη 22χρονος
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442