Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εν μέσω επιδρομών και οβίδων οι κάλπες για την επανεκλογή Άσαντ

Εν μέσω επιδρομών και οβίδων οι κάλπες για την επανεκλογή Άσαντ

Το στήσιμο της κάλπης για την επανεκλογή του Μπασάρ Άσαντ δεν φαίνεται να σταμάτησε τις επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων κατά των ανταρτών, αλλά ούτε και των ανταρτών κατά των στρατευμάτων του σύρου προέδρου.

Το στήσιμο της κάλπης για την επανεκλογή του Μπασάρ Άσαντ δεν φαίνεται να σταμάτησε τις επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων κατά των ανταρτών, αλλά ούτε και των ανταρτών κατά των στρατευμάτων του σύρου προέδρου.

Ενώ είναι σε εξέλιξη οι προεδρικές εκλογές, βλήματα όλμων έπεσαν στην συνοικίες Ντουαϊλάα, Κασάα, Μπαμπ Τούμα, Αντάουι, Κούσουρ, Μάλκι, Μπαράμκε και Μαζέ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι περισσότερες από τις γειτονιές που επλήγησαν βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος, από την άλλη, έκαναν αεροπορικές επιδρομές στο προάστιο Τζομπάρ και στην Νταράγια, στα νοτιοδυτικά της Δαμασκού.

Οι Σύροι ψηφίζουν στις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές, αλλά μόνο στις περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς.

Από τις Βρυξέλλες, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν χαρακτήρισε «φάρσα» αυτήν την εκλογική διαδικασία και τόνισε ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα.

Οι εκλογές αυτές συνιστούν μια φάρσα, δεν σέβονται τα διεθνή πρότυπα της διαφάνειας και της ελευθερίας, είπε ο Ράσμουσεν στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος μίλησε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα και θα κλείσουν στις 19:00. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εκτιμάται ότι 15,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, οι οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν στα 9.601 εκλογικά τμήματα της χώρας.

Τις προηγούμενες ημέρες, κάλπες είχαν στηθεί και σε ορισμένους από τους καταυλισμούς σύρων προσφύγων στο εξωτερικό. Σύμφωνα με εκθέσεις των υπηρεσιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, περίπου το 40 τοις εκατό του πληθυσμού της Συρίας, πριν από το ξέσπασμα του εμφυλίου, έχει εκτοπιστεί εξαιτίας των συγκρούσεων.

Ο Άσαντ αναμένεται να κερδίσει για τρίτη φορά τις εκλογές, αφού οι αντίπαλοί του είναι δύο ελάχιστα γνωστοί πολιτικοί.

Η αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει τους αντιπάλους του Άσαντ ως «μαριονέτες», οι οποίοι έχουν κληθεί από το καθεστώς να «παίξουν το ρόλο τους σε αυτές τις επαίσχυντες εκλογές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024