Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Χρέη Δημοτικής Αστυνομίας αναλαμβάνει επισήμως η ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα

Διαρκή επικοινωνία μεταξύ δήμου Αθηναίων και αστυνομίας, κοινό προγραμματισμό στόχων και δράσεων, εντατικούς ελέγχους με μικτά συνεργεία, κυρίως για το παρεμπόριο, προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας για την καλύτερη αστυνόμευση της Αθήνας που υπέγραψαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Με το μνημόνιο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει και επισήμως χρέη της καταργηθείσας Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα.

Διαρκή επικοινωνία μεταξύ δήμου Αθηναίων και αστυνομίας, κοινό προγραμματισμό στόχων και δράσεων, εντατικούς ελέγχους με μικτά συνεργεία, κυρίως για το παρεμπόριο, προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας για την καλύτερη αστυνόμευση της Αθήνας που υπέγραψαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Στην Αθήνα τον τελευταίο χρόνο υπάρχει εικόνα σαφούς βελτίωσης, όσον αφορά την εγκληματικότητα, αλλά στα θέματα ευταξίας, όπως για παράδειγμα το παράνομο παρκάρισμα, «υπάρχει υποχώρηση, έως καθίζηση» ανέφερε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας ότι έγινε και μια πραγματική αφαίμαξη στα οικονομικά του δήμου, αφού οι εισπράξεις από την ελεγχόμενη στάθμευση μειώθηκαν σε ποσοστό πάνω από 60%.

«Η εικόνα για ένα χρόνο μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι απογοητευτική και απορώ πώς βγήκα πάλι δήμαρχος με αυτή την κατάσταση» είπε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι «η υποβάθμιση του χώρου φέρνει και αύξηση της εγκληματικότητας», ενώ έκανε λόγο για εκδοχές οργανωμένης εγκληματικότητας, ειδικά σε ό,τι αφορά στο παραεμπόριο και τόνισε ότι αυτό πλέον δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τη Δημοτική Αστυνομία και είναι έργο της ΕΛΑΣ.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Δένδια να προχωρήσει γρήγορα στην κατάρτιση εγκυκλίων για τους τομείς συνεργασίας που απαιτούνται και γνωστοποίησε ότι ο δήμος παραχωρεί στην Αστυνομία κτίρια, οχήματα και εξοπλισμό για τις ανάγκες της ειδικής υπηρεσίας δημοτικής αστυνόμευσης, που δημιουργείται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ.

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει καλή συνεργασία με τον κ. Καμίνη και πρόσθεσε πως η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι όπως πριν το 2012.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι θα συζητήσει με τον κ. Καμίνη για μια λογική διαχείριση των μικρών διαδηλώσεων, για να μην κλείνει το Κέντρο, καθώς και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε, επίσης, ότι έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο Κέντρο, αλλά υπάρχουν προβλήματα που το μνημόνιο συνεργασίας φιλοδοξεί να επιλύσει, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

Σημειώνεται ότι η καταργηθείσα Δημοτική Αστυνομία είχε περίπου 1.100 υπαλλήλους, από τους οποίους ο δήμος κράτησε 100 για τη νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινόχρηστου Χώρου, 600 πήγαν στην Αστυνομία μέσω της κινητικότητας και οι υπόλοιποι σε άλλα υπουργεία και οργανισμούς.

Από τους 600 που πήγαν στην ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, περίπου 400 θα υπηρετήσουν στην ειδική υπηρεσία για τη δημοτική αστυνόμευση, που σε συνεργασία με τον δήμο θα ασχολείται με ελέγχους σε οίκους ανοχής και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παράνομη στάθμευση, παρεμπόριο, ηχορύπανση, για θέματα Οικοδομικού Κανονισμού, κλπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024