Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Στίβεν Χόκινγκ ανέλυσε τις πιθανότητες της Αγγλίας

Ο Στίβεν Χόκινγκ ανέλυσε τις πιθανότητες της Αγγλίας

Ο Βρετανός επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ, ένας από τους πιο ευφυείς ανθρώπους στον κόσμο, ανέλυσε τις πιθανότητες της Αγγλίας για την κατάκτηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο 72χρονος επιστήμονας, ανέφερε στην ανάλυσή του ότι η Αγγλία θα πρέπει να αγωνίζεται με τις κόκκινες εμφανίσεις και με σύστημα 4-3-3, ενώ σημείωσε ότι τα «Τρία λιοντάρια» θα πρέπει να ελπίζουν να τους σφυρίξουν Ευρωπαίοι διαιτητές, αφού τους είναι πιο συμπαθές το Αγγλικό ποδόσφαιρο, ενώ χαρακτήρισε.... μπαλαρίνα τον Λουίς Σουάρες.

Ο Βρετανός επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ, ένας από τους πιο ευφυείς ανθρώπους στον κόσμο, ανέλυσε τις πιθανότητες της Αγγλίας για την κατάκτηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο 72χρονος επιστήμονας, ανέφερε ότι η Αγγλία θα πρέπει να αγωνίζεται με τις κόκκινες εμφανίσεις και με σύστημα 4-3-3, ενώ σημείωσε ότι τα «Τρία λιοντάρια» θα πρέπει να ελπίζουν να τους… σφυρίξουν Ευρωπαίοι διαιτητές, αφού τους είναι πιο συμπαθές το Αγγλικό ποδόσφαιρο και χαρακτήρισε «μπαλαρίνα» τον Λουίς Σουάρες.

«Οι ευρωπαίοι διαιτητές συμπαθούν περισσότερο τον Αγγλικό τρόπο παιχνιδιού και λιγότερο τις… μπαλαρίνες σαν τον Λουίς Σουάρες» είπε ο Χόκινγκ αφήνοντας αιχμές ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός της Λίβερπουλ «βουτάει».

Μάλιστα σημείωσε ότι οι Άγγλοι νίκησαν στο 63% των αγώνων της με Ευρωπαίους ρέφερι, την ώρα που το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 38% με «σφυρίχτρα» από κάθε άλλη ήπειρο.

«Σε αντίθεση με τη γνώμη των ταμπλόιντ, η παρουσία των Wags (σ.σ. σύζυγοι των ποδοσφαιριστών) δεν επηρεάζει κανέναν» προσέθεσε ο Βρετανός επιστήμονας, ο οποίος ανέλυσε και τη θεωρία του για τις εκτελέσεις των πέναλτι, συμβουλεύοντας ότι πρέπει να τα εκτελούν κυρίως επιθετικοί και μέσοι σημαδεύοντας το «γ» της εστίας.

Σε ότι αφορά τις κόκκινες εμφανίσεις, ο Χόκινγκ στήριξε την ανάλυσή του σε έρευνα γερμανών ψυχολόγων, οι οποίοι ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο χρώμα κάνει τις ομάδες να έχουν αυτοπεποίθηση και να είναι πιο επιθετικές.

Σύμφωνα με τον Χόκινγκ, μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 5 βαθμούς Κελσίου μειώνει τις πιθανότητες της Αγγλίας να κατακτήσει το τρόπαιο κατά 59%, ενώ τα «τρία λιοντάρια» θα είχαν διπλάσιες πιθανότητες επιτυχίας δίνοντας τους αγώνες τους στα 500 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.

«Όπως όλα τα ζώα, η ομάδα της Αγγλίας είναι πλάσματα της συνήθειας», είπε ο Βρετανός επιστήμονας και συνέχισε: «Το να είσαι πιο κοντά στην πατρίδα μειώνει τον αρνητικό αντίκτυπο των πολιτιστικών διαφορών και του τζετ λαγκ. Τα πάμε καλύτερα σε εύκρατα κλίματα, σε χαμηλά υψόμετρα και με έναρξη του αγώνα να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις 3 η ώρα».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είναι η Βραζιλία: «Θα πρέπει να είσαι χαζός για να παραβλέψεις τη Βραζιλία. Οι οικοδεσπότες έχουν κατακτήσει το 30% των Παγκοσμίων Κυπέλλων και όπως γνωρίζουμε από την έρευνα, υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις από το περιβάλλον και ψυχολογικά οφέλη όταν είσαι κοντά στο σπίτι σου».

Η έρευνα του Στίβεν Χόκινγκ διήρκησε περίπου έναν μήνα και έγινε έπειτα από πρόκληση εταιρίας στοιχηματισμού. Ο Βρετανός επιστήμονας ανέλυσε όλα τα δεδομένα των Μουντιάλ από το 1966, όταν και η Αγγλία κατέκτησε το μοναδικό της τρόπαιο, μέχρι σήμερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024