Ο Σάντος δοκίμασε τον Γκέκα βασικό για την… κόντρα επίθεση
Xωρίς απρόοπτα, αλλά με... δοκιμές συνεχίστηκε την Τετάρτη η προετοιμασία της Εθνικής για τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Φερνάντο Σάντος έκανε αλχημείες, θέλοντας να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα, όπως τον Φάνη Γκέκα αντί του Κώστα Μήτρογλου στην επίθεση με τους «βασικούς». Η προπόνηση της Πέμπτης θα γίνει στις 09:30 και πριν από το πρόγραμμα θα γίνουν δηλώσεις από τους διεθνείς. Την Παρασκευή θα αναχωρήσει η αποστολή για την Πορτογαλία και το φιλικό του Σαββάτου (30/5, 21:30) στη Λισσαβόνα, προτού αναχωρήσουν για την Αμερική.
Xωρίς απρόοπτα, αλλά με… δοκιμές συνεχίστηκε την Τετάρτη η προετοιμασία της Εθνικής για τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Φερνάντο Σάντος έκανε αλχημείες, θέλοντας να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα, όπως τον Φάνη Γκέκα αντί του Κώστα Μήτρογλου στην επίθεση με τους «βασικούς».
Το πρόγραμμα κράτησε 1 ώρα και 45 λεπτά, με τον Πορτογάλο κόουτς να δίνει έμφαση στην τακτική και το πως θα βγαίνει η μπάλα στην επίθεση από την άμυνα, αλλά και δίτερμα χωρίς υψηλή ένταση.
Η ενδεκάδα που δοκιμάστηκε είχε για πρώτη φορά τον Γκέκα βασικό, ωστόσο, η αλλαγή αυτή δεν δείχνει κάτι το ιδιαίτερο, αφού όλοι οι παίκτες είναι σε εγρήγορση. Ο Σάντος ενδεχομένως να δοκιμάζει την ομάδα του και στην… κόντρα με τον Γκέκα να έχει σαφέστατα μεγαλύτερη εκρηκτικότητα από τον Μήτρογλου.
Συγκεκριμένα, το σχήμα που χρησιμοποίησε ο Σάντος σε σύστημα 4-3-3, περιελάμβανε ως βασικούς τους: Καρνέζη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Τοροσίδη, Χολέμπα, Τζιόλη, Μανιάτη, Κατσουράνη, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Γκέκα.
Στην αναπληρωματική ομάδα ήταν οι: Καπίνο – Γλύκος, Μόρας, Ταχτσίδης, Βύντρα, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Κονέ, Καραγκούνης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος και Μήτρογλου.
Μετά το τέλος της προπόνησης ο Χριστοδουλόπουλος και ο Σάμαρης εκτελούσαν πέναλτι στον Γλυκό.
Η προπόνηση της Πέμπτης θα γίνει στις 09:30 και πριν από το πρόγραμμα θα γίνουν δηλώσεις από τους διεθνείς.
Την Παρασκευή θα αναχωρήσει η αποστολή για την Πορτογαλία και το φιλικό του Σαββάτου (30/5, 21:30) στη Λισσαβόνα, προτού αναχωρήσουν για την Αμερική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαμός από 100.000 Νορβηγούς στο Όσλο: Υποδοχή ηρώων στην Εθνική μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ (vids)
- Γαλλία – Ισπανία: Ευρωπαϊκή «τιτανομαχία» για μια θέση στον τελικό του Μουντιάλ
- Συνεχίζει τις μεταγραφές η Βιλερμπάν – Πάει για Μπολομπόι και Μιλς
- Νέα σενάρια στο Μεξικό: «Στο 50-50 οι πιθανότητες για Πινέδα και ΑΕΚ»
- Ιστορική εμπορική συμφωνία μεταξύ Παρί και Nike
- Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 10 ακριβότεροι ποδοσφαιριστές από τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Ντε λα Φουέντε: «Ο Γιαμάλ δεν έχει κάνει ακόμα το καλύτερο παιχνίδι του στο Μουντιάλ»
- Εθνική Ισπανίας: «Είκοσι χρόνια από το Μουντομπάσκετ 2006 που άλλαξε για πάντα τον ισπανικό αθλητισμό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)































![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442