Το πρώτο πρωτότυπο όχημα δικής της σχεδίασης με σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης, δηλαδή χωρίς τιμόνι και πεντάλ παρουσίασε ο διαδικτυακός κολοσσός.

Η Google προχώρησε ένα ακόμα βήμα στα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης, παρουσιάζοντας το πρώτο δείγμα ενός εξολοκλήρου δικού της σχεδιασμού πρωτότυπου οχήματος με τεχνολογία πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

H Google έχει ήδη συμπληρώσει χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών χρησιμοποιώντας αντίστοιχα συστήματα σε Toyota Prius και Audi TT με τη διαφορά ότι σε εκείνα υπήρχε η δυνατότητα παρέμβασης του οδηγού.

Στην περίπτωση του νέου «Google Car», πέρα από την ιδιαιτερότητα του ωοειδούς, σχεδόν εξωγήινου σχήματος που τονίζεται ακόμα περισσότερο από τα gadget στην οροφή, το διθέσιο πρωτότυπο δεν διαθέτει ούτε τιμόνι ούτε πεντάλ, εγκαινιάζοντας την εποχή της πλήρους αυτόνομης οδήγησης με όλη τη σημασία της λέξης.

Την ανθρώπινη οδηγική παρέμβαση, αντικαθιστά ένα λογισμικό το οποίο συνδυάζει τη λειτουργία ενός ενσωματωμένου ραντάρ, αισθητήρων και laser που σαρώνουν το χώρο τα οποία συνεργάζονται με τα δεδομένα των Google Maps.

Πέρα από την τεχνολογία αιχμής σε ό,τι αφορά την αυτόνομη οδήγηση, το «Google Car» δεν διαθέτει και πολλές άλλες ευκολίες εξοπλισμού –ούτε καν ραδιόφωνο- ωστόσο διαθέτει μια οθόνη όπου εμφανίζονται οι πληροφορίες της διαδρομής και, φυσικά, ένα διακόπτη εκκίνησης το οποίο είναι και το μόνο στοιχείο που θυμίζει αυτοκίνητο.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το «Google car» είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, ενώ για λόγους ασφαλείας η μέγιστη ταχύτητά του δεν ξεπερνά τα 40 χλμ./ώρα.

Η Google, σχεδιάζει σε δεύτερο χρόνο, εκτεταμένες δοκιμές για το ωοειδές πρωτότυπο και για αυτό το σκοπό, σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 100 εκπροσώπους του είδους τα οποία όμως θα διαθέτουν και τα παραδοσιακά στοιχεία χειρισμού ενός αυτοκινήτου, για λόγους ασφαλείας.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr