Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς θα προσευχηθεί ο Πάπας

Με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς θα προσευχηθεί ο Πάπας

«Η παιδεραστία είναι σαν τις τελετές των σατανιστών. Σε ότι αφορά τις κακοποιήσεις ανηλίκων δεν θα υπάρξουν ευνοϊκές μεταχειρίσεις ιερωμένων, δεν θα υπάρξουν προνόμια κανενός είδους» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, κατά την πτήση με την οποία επέστρεψε από την Μέση Ανατολή στην Ρώμη. Ο Πάπας αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προσευχηθεί στο Βατικανό μαζί με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς.

«Η παιδεραστία είναι σαν τις τελετές των σατανιστών. Σε ότι αφορά τις κακοποιήσεις ανηλίκων δεν θα υπάρξουν ευνοϊκές μεταχειρίσεις ιερωμένων, δεν θα υπάρξουν προνόμια κανενός είδους» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, κατά την πτήση με την οποία επέστρεψε από την Μέση Ανατολή στην Ρώμη.

Ο Πάπας αποκάλυψε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα προσευχηθεί στο χώρο κατοικίας του εντός του Βατικανού με θύματα από διάφορες χώρες που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από καθολικούς ιερείς.

«Όποιος κληρικός ευθύνεται για παιδεραστία, παραβιάζει το σώμα του κυρίου, όπως στις τελετές των σατανιστών» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην αγαμία των καθολικών κληρικών, ο ποντίφικας τόνισε ότι «δεν πρόκειται για δόγμα αλλά για έναν κανόνα ζωής, για ένα δώρο προς την εκκλησία, το οποίο ο ίδιος εκτιμά ιδιαίτερα».

Υπογράμμισε, πάντως, ότι «υπάρχουν περιθώρια για να συζητηθεί το όλο θέμα» αν και «αυτή την στιγμή τα θέματα επί τάπητος είναι άλλα».

Σε σχέση, τέλος, με την παραίτηση του προκατόχου του, Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ ο Λατινοαμερικανός Πάπας ανέφερε:

«Όταν ο επίσκοπος της Ρώμης νιώθει να χάνει τις δυνάμεις του πρέπει να θέτει στον εαυτό του τις ίδιες ερωτήσεις με τον Βενέδικτο. Εγώ θα κάνω ότι μου ζητήσει ο Κύριος, θα προσευχηθώ και θα αναζητήσω την βούληση του Θεού. Πιστεύω ότι ο Βενέδικτος δεν θα αποτελέσει μεμονωμένη περίπτωση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024