Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz MLC 63 AMG 2016: Νέα ήθη με γνωστά... AMG πάθη

Mercedes-Benz MLC 63 AMG 2016: Νέα ήθη με γνωστά… AMG πάθη

Η εμφάνιση της AMG έκδοσης του νέου SUV μοντέλου της Mercedes-Benz ήταν θέμα –λίγου- χρόνου μιας και οι Γερμανοί δείχνουν να βιάζονται να βάλουν το αποτύπωμά τους στην κατηγορία των μεγάλων coupe SUV.

Η σχετικά πρόσφατη παρουσία του Concept Coupe SUV στην έκθεση του Πεκίνου καθιστά απολύτως αναγνωρίσιμο το επιβλητικό δοκιμαστικό πρωτότυπο που εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης σε γερμανικό έδαφος.

Αν και πλήρως αναγνωρίσιμη μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι δεν πρόκειται για την απλή έκδοση της MLC, που έχει ήδη δώσει το –καμουφλαρισμένο- στίγμα της πραγματοποιώντας δοκιμές κοντά στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης των Γερμανών στο Sindelfingen, αλλά για την AMG έκδοσή της η οποία, όπως όλα δείχνουν, εξελίσσεται παράλληλα με τις υπόλοιπες.

Αρκεί, λοιπόν μια ματιά στις αιχμηρότερες λεπτομέρειες του bodykit και σε στοιχεία της μάσκας για να ταυτοποιήσει κανείς τον… αέρα AMG που αποπνέει το πρωτότυπο.

Στο πίσω τμήμα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σαφή μιας και οι τέσσερις τετραγωνισμένες απολήξεις της εξάτμισης αποτελούν αλάνθαστο σημάδι του εσωτερικού βελτιωτικού των Γερμανών.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα που θα εξοπλίσει την MLC 63 AMG αν και, τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα το μεγάλο coupe SUV να επωφεληθεί από το νέο οχτακύλινδρο, διπλά υπετροφοδοτούμενο, κινητήρα των 4,0 λίτρων που η Mercedes-Benz εξελίσσει, έχοντας ως βάση τον τετρακύλινδρο των 360 ίππων που εξοπλίζει τις κορυφαίες εκδόσεις των A-Class, CLA και GLA.

Το φάσμα ισχύος του συγκεκριμένου κινητήρα αναμένεται να κυμανθεί από 480 έως 700 και πλέον ίππους, εξοπλίζοντας διαφορετικά νέα μοντέλα της Mercedes-Benz και εκδόσεις τους, μεταξύ των οποίων και η MLC 63 AMG.

Ωστόσο, δεδομένου ότι τίποτα ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί από την Mercedes-Benz, υπάρχει και το ενδεχόμενο το μεγάλο SUV που θα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα της M-Class, να αξιοποιήσει το γνωστό V8 bi-turbo των 5,5 λίτρων για ακόμα μία φορά.

Σε αυτήν την περίπτωση, αναμένονται δύο εκδοχές ισχύος με 557 ίππους και 720 Nm ροπής για την “απλή” AMG έκδοση και 585 ίππους και 800 Nm ροπής για την έκδοση με επιπλέον performance package.

Ένα άλλο στοιχείο που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί για την νέα άφιξη στην γκάμα των Γερμανών, είναι το κατά πόσο θα επιλέξουν τελικώς την ονομασία MLC ή το ML-Coupe.

Όπως και να έχει, με δεδομένο ότι η απλή έκδοση του νέου SUV θα λανσαριστεί ως MY 2015, η AMG έκδοση θα ακολουθήσει έξι μήνες αργότερα κάτι που σημαίνει, τέλη του 2015

AUTOMEDIA

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024