Ολάντ: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει – ανάπτυξη, δουλειές, επενδύσεις
Στη σκιά της συντριβής των Σοσιαλιστών στις ευρωκάλπες και της «εφόρμησης» της ακροδεξιάς στο Στρασβούργο, ο Φρανσουά Ολάντ δηλώνει ότι πρέπει να αλλάξει το κέντρο βάρους στην ΕΕ με έμφαση στην ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις -και γι' αυτό δεσμεύεται να πιέσει κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής την Τρίτη στις Βρυξέλλες.
Στη σκιά της συντριβής των Σοσιαλιστών στις ευρωκάλπες και της «εφόρμησης» της ακροδεξιάς στο Στρασβούργο, ο Φρανσουά Ολάντ δηλώνει ότι πρέπει να αλλάξει το κέντρο βάρους στην ΕΕ με έμφαση στην ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις -και γι’ αυτό δεσμεύεται να πιέσει κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής την Τρίτη στις Βρυξέλλες.
«Είμαι Ευρωπαίος, είναι καθήκον μου να μεταρρυθμίσω τη Γαλλία και να επαναπροσδιορίσω τον προσανατολισμό της Ευρώπης» δήλωσε ο Ολάντ σε σύντομο τηλεοπτικό διάγγελμα την επομένη της νίκης-σοκ του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν.
«Αύριο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα επαναβεβαιώσω ότι προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίας και οι επενδύσεις» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος υπό την ηγεσία του οποίου οι Σοσιαλιστές υπέστησαν συντριβή στις ευρωκάλπες «τερματίζοντας» τρίτοι μετά την Μαρίν Λεπέν και τη δεξιά Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP).
Η ενίσχυση της οικονομίας, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, είναι η απάντηση στη «λυπηρή» άνοδο ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές, δηλώνει την ίδια στιγμή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται στα καθιερωμένα κόμματα της Ευρώπης να κερδίσουν πίσω τους απογοητευμένους ψηφοφόρους.
«Ο καλύτερος τρόπος είναι να εστιάσουμε στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους απογοητευμένους πολίτες που ψήφισαν με τρόπο που δεν επιθυμούσαμε» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος στη σκιά του ακροδεξιού «σεισμού» στις ευρωκάλπες.
Μουδιασμένη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των «28» προσέρχονται το βράδυ της Τρίτης σε άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τις πρώτες ζυμώσεις σχετικά με την εκλογή του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Θα προηγηθεί συνεδρίαση των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε επίπεδο αρχηγών.
- Και τώρα η μάχη για την προεδρία της Κομισιόν
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τετ α τετ ο Ελ Κααμπί (vid)
- Φωτιά στη Σκιάθο: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο πευκοδάσος
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σπουδαία απόκρουση του Τζολάκη σε σουτ του Ταμπόρδα (vid)
- Λέσβος: Σε τροχιά σύγκρουσης οι κτηνοτρόφοι στον Μεσότοπο – «Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας»
- Νίκολιτς: «Να απολαύσουμε τη στιγμή, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα»
- «Έχετε κράτηση;»: Ο παραλογισμός που μας έκανε να νοσταλγούμε τα παλιά στέκια
- Δεν του… πάει ο Απρίλης
- Βουλγαρία: Ο φιλορώσος Ρούμεν Ράντεφ προηγείται στις εκλογές, σύμφωνα με τα exit polls
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)

































![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442