Διαδηλωτές προπηλάκισαν την εθνική Βραζιλίας
Οι ποδοσφαιριστές της «Σελεσάο» ξεκίνησαν τη Δευτέρα την προετοιμασία τους για το επερχόμενο Μουντιάλ που θα διοργανώσει η χώρα τους εν μέσω πολιτικών διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Περίπου 100 καθηγητές που πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις, περικύκλωσαν το ξενοδοχείο στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου συγκεντρώθηκε η ομάδα της Βραζιλίας. Οι διαδηλωτές απαίτησαν περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση και επέκριναν την κυβέρνηση για τα τεράστια ποσά που διέθεσε για τη διοργάνωση, η οποία αρχίζει στις 12 Ιουνίου.
Οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Βραζιλίας ξεκίνησαν τη Δευτέρα την προετοιμασία τους για το Μουντιάλ, που θα διοργανώσει η χώρα τους, εν μέσω πολιτικών διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης και της διοργάνωσης.
Περίπου 100 καθηγητές που πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις, περικύκλωσαν το ξενοδοχείο στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου συγκεντρώθηκε η «Σελεσάο». Οι διαδηλωτές απαίτησαν περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση και επέκριναν την κυβέρνηση για τα τεράστια ποσά που σπατάλησε για τη διοργάνωση, η οποία αρχίζει στις 12 Ιουνίου.
«Δεν θα υπάρξει Παγκόσμιο Κύπελλο» φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να μπλοκάρουν την πορεία του λεωφορείου που λίγο αργότερα θα μετέφερε τους παίκτες και τον προπονητή, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς το όχημα τους προσπέρασε χάρις και στην αστυνομική συνοδεία που υπήρχε.

«Το Μουντιάλ δεν μας ενδιαφέρει! Θέλουμε περισσότερα χρήματα για την υγεία και την εκπαίδευση!», φώναζαν οι διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν κόκκινες μύτες κλόουν. Οι εκπαιδευτικοί του Ρίο βρίσκονται σε απεργία από τις 12 Μαΐου. Ζητούν αύξηση των μισθών κατά 20% για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο κράτος και τους δήμους.

«Είναι εξωφρενικό να έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για ανακαινίσεις και κατασκευές γηπέδων, ενώ μέχρι τώρα κανένα από τα θύματα της τραγωδίας του 2011 δεν έχει αποκτήσει στέγη», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας διαμαρτυρόμενος καθηγητής.
Το 2011, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, περισσότερα από 900 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Τερεσόπολη και σε άλλες πόλεις λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ο Σκολάρι, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Estado de Sao Paulo», υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη χώρα δεν επηρεάζουν τους παίκτες του.
«Οι ποδοσφαιριστές δεν δίνουν προσοχή σε αυτές», είπε και τόνισε ότι η εθνική ομάδα δεν είναι υπεύθυνη για την κακή κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών και των εγκαταστάσεων στη Βραζιλία.
«Τους δρόμους τους κατασκευάζει η κυβέρνηση και όχι οι παίκτες με την ομοσπονδία. Ο δικός μας ρόλος είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο».
Σε λίγες ημέρες αρχίζει το Μουντιάλ και θα διεξαχθεί σε δώδεκα πόλεις στη Βραζιλία, αλλά οι δημόσιες αρχές αντιμετωπίζουν απεργίες σε διάφορους εργασιακούς χώρους. Την περασμένη εβδομάδα, η απεργία των οδηγών λεωφορείων του Σάο Πάολο δημιούργησε χάος και μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Ισπανία-Βέλγιο για το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442